Blondie
Blondes have more fun ehk blondidel on elu lõbusam. Olles ise brünett ei oska seda küll kommenteerida, kuid kulinaarses maailmas mõtlesin selle siiski ära proovida ja võrrelda, mis siis ikka parem on, kas brownie või blondie. Algust tegin Gordon Ramsey blondie retseptiga, mida nägin ta saates "Ultimate Cookery Course".
Lihtne, mõnus, magus ja jagus kook, pealt kõva, seest nätske. Jõhvikas annab mõnusa lisanoodi. Hoiatan, sõltuvust tekitav!
Gordon Ramsey Blondie
Vaja läheb:
230 g võid
340 g tumedat suhkrut
näpuotsatäis soola
1 tl vanilliekstrakti
2 muna
280 g nisujahu
1/2 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
240 g valget šokolaadi, hakitud
4 spl kuivatatud jõhvikaid
Haki šokolaad.
Sulata või kastrulis ja sega sisse suhkur ja sool.
Lisa vanilliekstrakt ja sega uuesti.
Võta segu pliidilt.
Vahusta kergelt munad.
Lisa munasegu võisegule ja vahusta veidi.
Sega jahu, sooda ja küpsetuspulber eraldi kausis ning lisa jahu tainasse.
Jahuta segu veidi, kui segu liiga soe on, sulab šokolaad ära.
Lisa jahtunud segule šokolaad ja jõhvikad.
Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.
Küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 35-40 minutit.
Blondie on valmis, kui ta küljed on tahked ja sisu veel pehme.
Jahuta kooki 10 minutit ja lõika see seejärel tükkideks.
Suletud karbis püsib kook nädal aega.
Kommentaarid
Postita kommentaar