Martsipani-šokolaadiruudud
Martsipani-šokolaadiruudud
Sellel aastal tegin Eesti Vabariigi aastapäevaks martsipani-šokolaadiruute. Retsepti leidsin raamatust "Nadja šokolaadikoogid" 2014 Menu Kirjastus. Mõnus ja rammus kook kohvi kõrvale martsipanisõpradele.
Vaja läheb:
Põhi:
4 muna
250 g võid
250 g tumedat šokolaadi
250 g suhkrut
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
300 g riivitud martsipani
200 g tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort
Vahusta munad.
Sulata potis või, suhkur ja tükeldatud šokolaad.
Jahuta ning lisa munavahule.
Sega hulka jahu ja küpsetuspulber.
Kata 30 x 40 cm koogivorm (ka servad) küpsetuspaberiga.
Kalla segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures ahjus 30 minutit.
Jahuta ning puista peale riivitud martsipan.
Soojenda vahukoor ja lisa tükeldatud šokolaad.
Sulata ühtlaseks, jahuta pisut.
Nirista glasuur martsipanile, lase hanguda ja lõika kook ruudukesteks.
Kaunista rukkilille õitega.
Kommentaarid
Postita kommentaar