Sidruni-mascarpone-juustukook

Kui tahad, et midagi hästi tehtud saaks, siis tee ikka ise, ehk kui saadad elukaaslase midagi poodi tooma, siis ole valmis selleks, et sealt või tagasi tulla, midagi, mida sa tellinud pole. :) Nii istusin minagi ühel õhtul potsiku Mascarpone'ga ning mõtlesin, mida sellega nüüd täpselt teha võiks. Nii saigi see retsept leitud, kuna juustukook tundus mõnus valik olevat. Ja no mis ma oskan öelda, kui poleks seda õnnetut Mascarpone't olnud, siis poleks ma võib-olla niipeagi nii imelisele koogile otsa komistanud. See on tõeliselt suurepärane retsept ja kook ise sulab suus ja ei jäta kedagi laua taga külmaks. Ainuke, mida võib-olla kooki uuesti tehes teisiti teeksin, on see, et kasutaksin koogi jaoks plaadi asemel veidi väiksemat vormi, et kook veidi paksem tuleks. Retsepti leitsin lehelt LeGourmetTV.

Sidruni-mascarpone-juustukook

Vaja läheb:

Põhi:
50 g nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
55 g suhkrut
1 sidruni koor
80 g külma võid
2 munakollast

Kate:
500 g mascarpone't
75 g suhkrut
1 muna
1 spl nisujahu
1 sidruni koor
1/2 tl vanilliekstrakti


Kata koogivorm küpsetuspaberiga.
Sega kuivained, sidrunikoor ja võitükid miksriga või köögikombainis.
Lisa munakollased.
Sega segu kuni see märja liiva moodi välja näeb.
Vajuta segust koogivormi koogipõhi.
Küpseta koogipõhja eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures 20-25 minutit.
Sega samal ajal kate.
Kui koogipõhi valmis on, vala sellele kate ning küpseta veel ahjus sama kuumuse juures 30-35 minutit.
Kui kook valmis on, siis lase sel jahtuda ja taheneda külmkapis vähemalt kolm tundi või veel parem üleöö. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused