Mandli-kookosenurgad

"Jälle on saabunud jõuluaeg, ootuste aeg, rõõmude aeg. Jälle on saabunud jõuluaeg salmide kinkide aeg..."

  
Meie pere jõuluküpsiste ringi on lisandunud veel retsepte, mida tõenäoliselt tihti tegema hakkame. Alustame pähklinurkadega, mis rõõmustavad nii noori kui vanu. Retsept taaskord pärit Saksamaalt

Tähelepanek funktsionaalse lugemise ja lühiaja mälu kohta. Kui lugedes seda retsepti juhuslikult küpsetusplaadist koogivorm saab (nii nagu meil sellel aastal juhtus), siis saab küpsistest hoopis, tsiteerides mu õde "keeks". Ja kui seda "keeksi" siis lõigata peab arvestama sellega, et tulemuseks ei pruugi enam kolmnurgad olla. Aga kes üldse on öelnud, et kolmnurkadel just kolm nurka olema peab?

Mandli-kookosenurgad

Vaja läheb:


Põhi:
500 g jahu
250 g võid või margariini
150 g suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Kate:
1/2 tassi aprikoosimoosi
250 g võid või margariini
6 spl vett
200 g suhkrut
400 g jahvatatud mandleid
200 g kookoshelbeid


Kaunistuseks:
tumedat šokolaadi (nt. 50-60%)

Tee nii:
Lase võil soojas seista.
Sega jahust, võist, suhkrust, munast, soolast ja küpsetuspulbrist tainas ja lase sel pool tundi jahedas seista.
Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
Vajuta tahenenud tainas plaadile.
Kata tainas teise küpsetuspaberiga, et oleks kergem rullida.
Rulli tainas mööda plaati laiali.
Soojenda moos pliidil.
Määri soe moos tainale.
Lase või 6 spl veega korraks keema.
Lisa võile suhkur, mandlid ja kookoshelbed ning sega läbi.
Kata tainas pähkliseguga. 
Küpseta tainast eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit.
Lõika koogist kolmnurgad kuni kook veel kuum on, hiljem on seda väga raske teha.
Jahuta kolmnurgad.
Sulata šokolaad veevannil ja kasta kolmnurkade nurgad sinna sisse või nirista šokolaad nurkadele.
Mandli-kookosenurgad säilivad jahedas ja õhukindlas karbis 2-3 nädalat.
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused