Kuninganna Maudi crème bavaroise ehk Haugesundi magustoit

See elegantne magustoit on saanud oma nime sama elegantse Norra kuninganna Maudi järgi. Retsept on pärit siit. Lihtne, õhuline, kuid dekadentne magustoit, mis kaunistab iga peolauda.

 

 

 

6 portsjonit

Aeg: 20 min


Vaja läheb:

6 želatiinilehte

6 dl vahukoort 

5  munakollast

5 sl suhkrut

2 sl keevat vett

1/2 dl portveini

1 tahvel küpsetusšokolaadi

 

Tee nii: 

Leota želatiinilehti 5 min külmas vees.

Vahusta vahukoor.

Vahusta munakollased suhkruga.

Sega vahukoor munaseguga.

Pigista želatiinist vesi välja ja lahusta želatiin 2 sl keevas vees.

Lisa portvein ja sega želatiinisegu vahukoore hulka.

Aseta vahukooresegu külma ja lase sel veidi taheneda.

Riivi šokolaad.

Lao šokolaad kihiti vahukooreseguga näiteks veinibokaali.

Aseta külma tahenema.

 






Kommentaarid

Populaarsed postitused