Uus kokkamise aasta alaku :)

Nädalavahetusel sai tehtud taaskord Nigella retsepti "Brändi ja peekoniga maitsestatud ahjukana", mille retsept on raamatus Nigella ekspress. Hea kiire toit."AS Ajakirjade kirjastus, 2009. Mõnusa krõbeda koorikuga ja soolase peekoniga. Mõnus kiire viis ahjukana tegemiseks.


"Brändi ja peekoniga maitsestatud ahjukana" (jaanuar 2014)

4 portsjonit

Vaja läheb:

2 läbikasvanud peekonilõiku (kasutasin hoopis "Rakvere" suitsupeekoniviile, et peekon krõbedam oleks)
1 umbes 1,25 kg kana
60 ml brändit
soola

Kuumuta ahi 220 kraadini.
Prae peekoniviilud väiksemal pannil keskmisel kuumusel krõbedaks. Selleks kulub umbes 4 minutit ning pannile jääb mõnus mahlane rasv.
Aseta kana selili ahjuvormi. 
Võta pannilt kõik praetud peekoniviilud ja kasuta kana täidiseks.
Vala brändi veel kuumale pannile ja lase sellel peekonimahladega kokku keeda. 
Maitsesta soolaga.
Vala kana brändiseguga üle ning aseta 45 minutiks ahju.
Kana küpsust saad kontrollida nii, et teed noaga sisselõike koiva ja kere vahele olevasse liigesesse.
Kui väljuv vedelik on selge, on kana küps.
Lase kanal enne laualeviimist 10 minutit seista.



Poirot arvas just nii sellest ahjukanast ja ma nõustun temaga. :)




Serveerisin kana keedetud riisi ja praetud köögiviljade ning mozzarellaga. 



Kommentaarid

  1. Poirot ei jõudnud ära oodata, millal sa selja keerad :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No midagi sellist jah.:) Kuigi pean ütlema, et ta seekord ennast vägagi kenasti üleval pidas ja taktikat "help yourself" ei kasutanud. :)

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused