Seljanka
Ühed toredad hoidised, mida talveks valmis teha on supipõhjad. Olen neid nüüd paaril aastal teinud ja iga kord olen väga rahule jäänud. Natukene jamamist sügisel, aga talvel see-eest on maru hea võtta kui pimedatel õhtutel süüa teha ei jõua või pole tahtmist.
Seljanka (oktoober 2013)
Üks minu lemmikutest supipõhjadest on see seljanka. Lihtne teha ja maitseb väga hästi. Äädikat panen ma küll vähem, kui retseptis, nii 2,5-3 spl. Retsept on pärit lehelt Naistekas.
Vaja läheb:
2 kg tomateid
1 kg kurki
0,5 kg porgandeid (ribad)
3-4 suuremat sibulat
1 paprika
2 spl suhkrut
1 spl soola
0,5 tl peenikest pipart
4 spl äädikat
15-20 spl õli
Läbisegatud massil lase 24 tundi seista.
Läbisegatud massil lase 24 tundi seista.
Kuumuta u 20 min, pane purki, kaaneta kinni ning keldrisse.
Talvel lõpp hea võtta, liha, vorsti, sardelli, viinerit või mis iganes juurde ja ongi valmis.
Kommentaarid
Postita kommentaar