Portugal on imeline!

Portugal on imeline!

Kui suvi ei tule minu juurde, siis lähen mina suve juurde. Peaaegu 30 kraadi sooja, pilvitu taevas ja liivased rannad - mida elult veel vaja on?


 (Cascais)


Minu puhul reisielamusi ja head sööki. Lissabon pakub mõlemat ja seda mõistliku hinnaga. Lissabon pealinnana ei ole kindlasti üks Euroopa ilusamaid pealinnu. Muu hulgas on seda räsinud 1755. aastal maavärin, massilises tulekahjud ja tsunaami, mille tagajärjel linn peaaegu täielikult hävis - talk about karma is a bitch - nii võisid seda vähemalt arvata tolleaegsed elanikud, kuna maavärin leidis aset pühakutepäeval.Üks tolleaegne gravüür kujutab olukorda nii. 

    (Sientific American)
 
Küll aga on Lissabonil (ja Portugalil üldse) mitmeid võlusid. Üheks neist on kindlasti imeliste keraamiliste plaatidega kaunistatud majad.





Purskkaevud.



 Hulganisti pühakute pilte majade seintel.


Ja võluvad tänavasildid, mis näevad välja nagu kunstiteosed.



 Keraamika on ka suureks müügiartikliks.




Nagu ka korgist suveniirid.


Tegemist erilise sarmiga linnaga ja kuigi rahvast on Lissabonis üle poole miljoni, tundub seal olemine millegipärast väga turvaline. Belemi linnaosa, mis muuhulgas on tuntud oma saapakujulise vahitorniga,  



on tuntud oma kreemisaiakste, Pastéis de Belémi-de, poolest. 



Tuntud on ka portugali tursakalast kalapirukad, Bolinhos de bacalhau. Tursakala selle ja muude roogade tarbeks, mis Portugalis väga populaarsed on, imporditakse Norrast.



Sintra linnast võib osta imemaitsvaid kaaneli-võiseid Queijadas de Sintra-id, ehk Sintra juustukooke.


 Krõbedad õhukeses tainas mahlased küpsetised.



Ginjinha või lihtsalt Ginja on üks Portugalis tavapärane kirsinaps, mida turistidele tihti valges või tumedas šokolaadis müüakse. 


Grillitud makrellid on samuti tavapärane tänava- ja restoranitoit.




Näiteks Lissaboni pühaku, San Antonio, pidustustel grillitakse pea iga maja juures makrelli öö läbi. Linn on ehitud, tänavatel mängib erinev muusika ja inimesed istuvad väljas ning naudivad öise pealinna melu. 


Kui ei eelistata just frititud kala.



Palava õhtu võib alati lõpetada jahutava sangria, populraase puuviljase veinijoogiga.


Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused