Figuurisõbralik rabarberikook


Kevad on, nagu ütleb üks mu tudengitest, imetabane! Loodus tärkab ja nagu mu ema ikka naljaga ütleb, siis "nüüd hakkab juba muast saama ja saab ojal joomas käia". Eriti imeline on mai, kui sirelid hakkavad õitsema ja jasmiinid ja piibelehed ja kased on hiirekõrvus. See lõhn ja see ilu! Ja ei ühtegi sääske veel! Sellel aastal oli eriti soe aprill ja mais olid rabarberid juba nii suured, et kui mina paarile käe külge sain, oleks võinud juba korralikku mõõgavõitlust pidada. 

Rabarber on üldse üks imelik taim. Mõelda vaid, et miski, mis kuulub tatraliste sugukonda, on köögivili ning osalt mürgine ja laksatiivse toimega on nii imeline küpsetistes ja magustoitudes. Imetabane tõesti!  Aga tagasi asja juurde.

Kuna ma juba ammu oma riiulis olevast "Figuurisõbralikud küpsetised" retseptiraamatust midagi teinud polnud, siis otsustasin, et proovin taas midagi sealt. Ja proovitud sai rabarberikook. 

Pean ütlema, et retsepti lugesin ma kerge skeptilisusega. Ja kui tainas vormi sai, siis kasvas skeptilisust veelgi, aga selleks polnud mingit põhjust. See on hea, hapu kook ja kuigi alguses tundub, et põhi veidi liiga niiske on, siis tegelikult see nii ei ole ja kaerahelbed annavad kerge, mõnusa krõmpsu ka koogile.

Koogist peaks saama 12 tükki ja iga tükk peaks sellisel juhul andma 1,5 ühikut. 

Figuurisõbralik rabarberikook

Vaja läheb:

1 tl õli vormi määrimiseks

Taigen:

50 g küpsetusmargariini
4 sl (roo)suhkrut
1 muna
100 g rasvata kodujuustu
65 g nisujahu
50 g kiirkaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:

1 liiter rabarberitükke
3 sl suhkrut
soovi korral kaneeli
viilutatud maasikaid kaunistuseks

Määri 26 cm läbimõõduga küpsetusvorm õliga. Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa muna ja hõõru ühtlaseks kreemjaks massiks, sega juurde kodujuust. Sega jahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber ning lisa margariini-munasegu hulka, sõtku ühtlaseks.
Suru taigen ühtlaselt küpsetusvormi põhja ja külgedele, pane peale rabarberitükid, puista peale suhkur.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit kuni piruka küljed on kergelt pruunistunud. Kaunista maasikaviiludega.





Kommentaarid

Populaarsed postitused