Banaanipannkoogid

Mida palaval suvepäeval puhkuse ajal ikka muud teha on kui süüa ja lesida. Ja siis veel süüa ja lesida. Ja siis mõelda, mida veel süüa ja lesida veel. 

No kui siis  ainult mõnda toidusaadet veel vaadata. Millegipärast on enamik kokasaateid, mis Eestis näidatakse brittide tehtud, aga kui välja jätta see, et igasse salatisse pihutäite kaupa koriandrit panema peab ja nad võisaiu moosiga söövad, siis võib neid saateid täitsa vaadata ja mõnikord jääb mõni retseptki silma. Näiteks nagu see retsept, mis mulle BBC''i söögisaates "Eat well for less?" silma jäi. Sest no kellele ei meeldiks pannkoogid? 

Pean ütlema, et ma ise suurem asi banaanisõber pole, aga neid pannkooke sõin täitsa isuga. Sõltumata sellest, et nad struktuurilt midagi omleti ja kehvasti väljakukkunud vanaemapannkookide vahepealset olid, olid nad täitsa mõnus vaheldus tavalistele pannkookidele. Värskete puuviljade ja vahtrasiirupiga söön neid teinegi kord hea meelega hommikusöögiks või vahepalana. See konkreetne retsepti variant on pärit siit.


 

2-le

Vaja läheb:

1 suur banaan

2 keskmist muna

näpuotsaga küpsetuspulbrit

veidi vanilliekstrakti

Praadimiseks rasvainet, nt. kookosrasva või õli.

Serveerimiseks marju.

 

 

Tee nii:

Suru kahvliga banaan püreeks.

Lisa eelnevalt klopitud munad, küpsetuspulber ja vanilliekstrakt.

Prae pannkoogid rasvainega nt. kookosrasva või õliga.

Kuna kookides pole jahu, siis on tainas üsna vedel ja küpseb aeglaselt, kuid kipub kiiresti kõrbema minema.

Seega tasub kuumusega ettevaatlik olla ja kooke õrnalt ümber keerata.

Serveeri näiteks marjade ja vahtrasiirupiga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused