Bigné alle due creme

Keedutaina kohta ei suuda ma kohe kuidagi seisu- ega istekohta võtta.

Mõned ütlevad, et tegu on väga keerulise tainaga ning teised, et tegu on väga kerge tainaga.
Ise olen tainast teinud kahel korral. Metsa poleks nagu midagi läinud.
Algaja õnn või polegi tegu tuumafüüsikaga?

Oma viimasel katsetusel tegin kahe kreemiga itaaliapäraseid saiakesi (nii väitis retseptiraamat, ise oleksin küpsetisi pigem tuuletaskuteks või profitroolideks nimetanud, aga olgu siis "saiakesed", kui tõlkija nii õigemaks pidas), mis kadusid laualt imeväel ning ka need, kes väitsid, et nad magusat ei söö või neil on kõht täis, pistsid mõnuga saiakese saiakese järel põske. Retsept on pärit kokaraamatust nimega "Itaalia köök" Varrak, 2006.

Bigné alle due creme ehk Kahe kreemiga saiakesed


Kogus: 48 tükki

Tainas:
1 tass vett
½ tassi võid
1 vanillikaun
näpuotsatäis soola
1 ¼ tassi jahu
5 muna

Täidis:
60 g küpsetusšokolaadi
1¼ tassi piima
4 munakollast
1/3 tassi suhkrut
1/3 tassi jahu
1 tl vanilliessentsi
1¼ tassi vahukoort

Kaunistamiseks:
tuhksuhkrut
kakaopulbrit
sõel


Tee nii:
Kuumuta vesi, või, vanillikaun ja sool.
Kui või on sulanud, klopi hulka jahu.
Keeda madalal kuumusel pidevalt segades umbes 8 min ja võta seejärel pliidilt ära.
Lisa tainasse ükshaaval munad ning võta seejärel vanillikaun välja.
Määri küpsetusplaat võiga ning pritsi tordipritsiga, ümarat otsikut kasutades, tainast plaadile pähklite suurused pallikesed.
Jäta saiakeste vahele suured vahed, kuna tainas kerkib.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 190 kraadi juures 20-25 minutit või kuni tainas on kuldpruun.
Võta ahjust välja ja lase enne täidisega täitmist jahtuda.
Vahepeal valmista täidis sulatades šokolaad veevannil.
Kuumuta kastrulis piim, kuid ära lase sel keema tõusta.
Klopi samal ajal munakollased, segades järk-järgult hulka suhkur.
Vahusta kuni segu on helekollane.
Klopi seejärel hulka jahu ja lisa järk-järgult kuum piim, valades see läbi sõela.
Kui kogu piim on lisatud, vala segu keedunõusse ja keeda nõrgal kuumusel pidevalt segades 5-6 minutit.
Võta kreem pliidilt ja pane kahte kaussi.
Lisa ühele sulatatud šokolaad ja teisele vanilliessents.
Lase kreemidel täiesti ära jahtuda.
Kui kreemid on jahtunud, vahusta vahukoor ja sega pool vahukoorest šokolaadikreemi ning teine pool vanillikreemiga.
Tee saiakeste põhja sisse väikesed augud.
Täida pooled saiakestest tordipritsi kasutrades vanilli- ning ülejäänud šokolaadikreemiga.
Enne serveerimist raputa vanillikreemiga saiakesed üle tuhksuhkru ning teised kakaopulbriga.
Serveeri kohe.



Sain pildistamisega veel viimasel hetkel jaole.

Kommentaarid

Populaarsed postitused