Tuunitud Kirju koer
Sellel aastal plaanisin isadepäevaks teha rootsipärast Kirjut koera, aga tähtpäeva hommikul avastasin loomulikult, et polnud retsepti üle lugenud ning olin unustanud kookosrasva. Seega pidin kiiresti leidlik olema ning tuunima ammusest ajast olnud retseptivihikust Kirju koera retsepti. Kust ma selle oma retseptivihikusse saanud olen kahjuks enam ei mäleta, aga tulemus tuleb selle retseptiga alati imehea.
Isadepäevatort ehk tuunitud Kirju koer
150 g margariini
50-70 g rõõska koort
5 tl suhkrut
2-3 tl kakaod (ise panen tavaliselt 5 tl)
marmelaadi
tumedat šokolaadi
Tee nii:
Tee nii:
Sulata margariin.
Haki šokolaad ja marmelaad meelepärasteks tükkideks.
Lisa hulka koor.
Sega kuivained ning lisa margariinisegusse.
Lase suhkrul sulada (ära keeda).
Eemalda segu pliidilt ja sega korralikult läbi.
Kata keeksivorm toidukilega nii, et osa kilest üle ääre jääks.
Aseta vormi põhja kiht küpsiseid.
Vala peale osa vedelast segust.
Lao peale uus kiht küpsiseid.
Kui murdsid osa küpsiseid pooleks, et ka vormi servad täita, siis lao uus kiht küpsiseid nii, et poolikute küpsiste peale nüüd terved jääksid.
Nii püsib tort paremini koos.
Korda kihtide ladumist kuni tooraine otsa saab.
Kata tort ülejäänud toidukilega ning suru torti kokku.
Aseta tort paariks tunniks külma.
Enne serveerimist pööra tort vormist taldrikule ning kaunista meelepärasega.
Kommentaarid
Postita kommentaar