Keefiris marineeritud ahjukana sinepi-kapparikastmes brokkoliga
Suvi on küll möödas, kuid suvepildid viivad vihmase ja külma ilma käest tagasi sooja ja mõnusasse aega. Nii ka need pildid, mis said tehtud augustis, kui proovisin Nigella ühte ahjukana ja brokkoli retsepti, mis on pärit raamatust Nigella Lawson "Nigella Ekspress. Hea kiire toit." AS Ajakirjade kirjastus, 2009.
Pean tunnistama, et kappparite maitsega pean veel harjuma ja maailmas väga populaarse ja tunnustatud maitsekooslusega (sinep + sidrun) samuti. Hetkel tundub seda kõike liiga palju olevat ja selline kombo on lihtsalt hapu-hapu-hapu.... Kapparid võiks äkki hapu- või marineeritud kurgiga asendada? Kana oli aga ülimaitsev. Seda arvas ka Poirot, kes kõigepealt tuli vaatama, millega tegu ning siis hindavalt kanalõhna sisse hingas.
6 portsjonit
Vaja läheb:
12 kana poolkoiba (kokku umbes 1,25 kg)
500 ml keefirit
60 ml taimeõli + lisaks 2 spl õli
2 küüslauguküünt
15 ml terapipart
15 ml meresoola või 1,5 tl peensoola
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (kasutasin tavalisi köömneid)
15 ml vahtrasiirupit
Pane poolkoivad suuremasse kilekotti ning vala peale keefir ja 60 ml õli.
Lisa purustatud küüslauk, peenestatud pipar ja sool.
Raputa peale jahvatatud vürtsköömned ja viimaks lisa vahtrasiirup.
Masseeri nüüd marinaadis kanatükke kilekotis, nii et kõik omavahel hästi seguneks.
Jäta kana vähemalt 30 minutiks, kuid veel parem kui 2-3 tunniks või üleöö külmikusse.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Võta poolkoivad kilekotist välja, raputa liigne marinaad maha ja lao koivad fooliumiga kaetud küpsetusvormi.
Piserda peale ülejäänud supilusikatäis õli ja küpseta ahjus umbes 30 minutit või kuni kanatükid värvuvad pruuniks, on isegi osaliselt kõrbenud ja kenasti läbi küpsenud.
Vaja läheb:
250-500 g brokkolit
75 g võid
2 tl Dijoni sinepit
0,5 sidruni mahl
2 spl kappareid
Auruta või keeda brokkolit keevas vees umbes 3 minutit.
Pane või, sinep ja sidrunimahl keskmise kuumusega pannile.
Või sulades sega koostisosad kokku ning lisa kapparid.
Kalla segu aurutatud või keedetud brokkolile ja serveeri.
Pean tunnistama, et kappparite maitsega pean veel harjuma ja maailmas väga populaarse ja tunnustatud maitsekooslusega (sinep + sidrun) samuti. Hetkel tundub seda kõike liiga palju olevat ja selline kombo on lihtsalt hapu-hapu-hapu.... Kapparid võiks äkki hapu- või marineeritud kurgiga asendada? Kana oli aga ülimaitsev. Seda arvas ka Poirot, kes kõigepealt tuli vaatama, millega tegu ning siis hindavalt kanalõhna sisse hingas.
Keefiris marineeritud ahjukana (august 2014)
6 portsjonit
Vaja läheb:
12 kana poolkoiba (kokku umbes 1,25 kg)
500 ml keefirit
60 ml taimeõli + lisaks 2 spl õli
2 küüslauguküünt
15 ml terapipart
15 ml meresoola või 1,5 tl peensoola
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (kasutasin tavalisi köömneid)
15 ml vahtrasiirupit
Pane poolkoivad suuremasse kilekotti ning vala peale keefir ja 60 ml õli.
Lisa purustatud küüslauk, peenestatud pipar ja sool.
Raputa peale jahvatatud vürtsköömned ja viimaks lisa vahtrasiirup.
Masseeri nüüd marinaadis kanatükke kilekotis, nii et kõik omavahel hästi seguneks.
Jäta kana vähemalt 30 minutiks, kuid veel parem kui 2-3 tunniks või üleöö külmikusse.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Võta poolkoivad kilekotist välja, raputa liigne marinaad maha ja lao koivad fooliumiga kaetud küpsetusvormi.
Piserda peale ülejäänud supilusikatäis õli ja küpseta ahjus umbes 30 minutit või kuni kanatükid värvuvad pruuniks, on isegi osaliselt kõrbenud ja kenasti läbi küpsenud.
Sinepi-kapparikastmega brokkoli (august 2014)
Nigella Lawson "Nigella Ekspress. Hea kiire toit." AS Ajakirjade kirjastus, 2009.250-500 g brokkolit
75 g võid
2 tl Dijoni sinepit
0,5 sidruni mahl
2 spl kappareid
Auruta või keeda brokkolit keevas vees umbes 3 minutit.
Pane või, sinep ja sidrunimahl keskmise kuumusega pannile.
Või sulades sega koostisosad kokku ning lisa kapparid.
Kalla segu aurutatud või keedetud brokkolile ja serveeri.
Ma just eile ostsin poolkoibi ja mõtlesin, mida nendega teha. Lõpuks tegin sellise lihtsa marinaadi, kuhu panin natuke õli, soola, pipart, rosmariini ja tsipake sidrunimahla. Sai päris hea, aga järgmine kord proovin kindlasti seda retsepti. Tundub, et ka Poirot kiitis heaks :)
VastaKustuta