Pulgakoogid
Pulgakoogid on väikesed koogid, mis pulgakommide sarnaselt pulkadele pannakse. Värvilised ja põnevad ning kaunistavad kindlasti iga peolaua, eriti muidugi laste oma, kuid ka nende vanemad pistavad kindlasti nii mõnegi koogi mõnuga põske, seda ma luban. Kooke võib teha nii mõne biskviidi jäänustest kui ka selle jaoks eraldi küpsetatud biskviidist ning biskviiti saab segada erinevate kreemide/segudega ning kaunistada kõikvõimalike kaunistustega nii, et kookidele tekivad nii sabad, kõrvad, kärsad kui kõiksugi muud võimalikud aksessuaarid. Mõned stiilinäited leiab siit. Ise kaunistasime õega neid esimesel korral valge ja pruuni šokolaadiga. Samuti saab pulgakooke pakkida efektseks kingiks.
Jäänustest ongi pulgakoogid tegelikult alguse saanud, sest pagarikodades on seda kraami algusaegadest väga palju olnud ning kas pole siis geniaalne idee ka see osa ära kasutada ning lisades sinna ühte ja teist ning see kalli raha eest maha müüa? Igatahes on seda tehtud juba mõnda aega ja eriti popiks muutus see oma 4-5 aastat tagasi.
Selle konkreetse retsepti sain lehelt Chefkoch.de. Koogid on mõnusalt, kuid mitte läägelt, magusad, mis võib-olla põhjustas ka selle olukorra, et kui mu õde, peale suuri jõulupidustusi, neid kingiks oma sõbranna lastele viis, siis söödi need pigem täiskasvanute kui laste poolt ära. :) Ühesõnaga nikerdamine ta ju on ja nagu otseselt midagi erilist ka ei ole, aga millegipärast ütleme õega veel siiani neid meelde tuletades, et "Ja, vot neid sööks praegu küll". Seega proovige!
"Cake pops" ehk "Pulgakoogid"
Umbes 30 kooki
Vaja läheb:
Biskviit:
125 g võid
80 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (8 g)
2 muna
250 g jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit (8 g)
125 ml piima
Kreem:
40 g võid
150 g hapukoort
110 g tuhksuhkrut
1/2 pudelit vanilliessentsi (jätsime selle välja)
Glasuur:
400 g küpsetusšokolaadi
Kaunistuseks:
Meelepäraseid kaunistusi
Vahusta kausis või ja lisa sellele järk-järgult suhkur, vanillisuhkur ja munad.
Vahusta segu kuni see on siidjas.
Sõelu jahu ja sega see küpsetuspulbriga.
Lisa võisegule vaheldumisi jahu ja piim ning sega korralikult.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 40-50 minutit.
Jahuta biskviit.
Kreemiks vahusta hapukoor, lisa tuhksuhkur, või ja vanilliekstrakt.
Lõika jahtunud biskviidilt koorik ja murenda biskviit peeneks (ise panime osadele kookidele ka purustatud kooriku ning maitses samuti hästi, kuid koogi pind polnud enam nii sile).
Lisa kreemi ainult nii palju kui vaja, et tainas hästi vormitav oleks.
Vormi tainast umbes ping-pongi-suurused pallid.
Aseta pallid alusele ja kata fooliumiga ning aseta kas 10 minutiks sügavkülma või 30 minutiks külmkappi (hoidsin palle külmas terve öö).
Sulata šokolaad veevannis ja pane valmis pulgakookide pulgad.
Kata umbes 1 cm pulga otsast šokolaadiga.
Torka pulk koogi sisse.
Kasta kook šokolaadi ning keeruta seda, et kogu kook šokolaadiga kattuks.
Nõruta liigne šokolaad, kuna muidu hakkab see pulgalt alla tilkuma.
Jahuta kooki mõni minut.
Aseta valmis pulgakook koogialusele
Kaunista tahenenud kook meelepäraste kaunistustega.
Kui glasuur liiga vähe jahtunud on, sulab kaunistus, kui liiga palju, ei jää kaunistused talle külge.
Soovi korral paki koogid kingiks.
Kommentaarid
Postita kommentaar