Šokolaaditort kirssidega

Aastavahetusel sai lisaks brüleekreemile ka üks šokolaaditort tehtud. Retsept sai valitud vastsest Nadja retseptiraamatust "Nadja šokolaadikoogid" 2014 Menu Kirjastus. Dekadentne, külluslik mitte läägelt magus ja elegantne tort, mis kaunistab iga pidulauda ning on imemaitsev kohvi kõrvale. Ettevaatlik tasub vaid olla vahukoore ja mascarpone vahustamisega, kuna segu kippus võiks minema ja külmutatud kirsside asemel soovitaksin kasutada kompotikirsse. 


Šokolaaditort kirssidega


Biskviit:
4 muna
190 g suhkrut
140 g jahu
 2 spl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
400 g Mascarpone't
500 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
200 g kirsimoosi
200 g külmutatud, sulatatud ja nõrutatud kirsse

Kate:
150 g riivitud šokolaadi
värskeid kirsse või kokteilikirsse

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks.
Sega omavahel kuivained ning lisa munavahule.
Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse tordivormi ja küpseta 180 kraadi juures eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit.
Proovi küpsust tikuga.
Jahuta ja lõika kolmeks kihiks.
Vahusta mascarpone ja vahukoor.
Lisa veevannil sulatatud ja jahutatud šokolaad.
Sega ning jaga kreem kolmeks.
Aseta biskviidipõhi uuesti tordivormi.
Kata kirsimoosi ja 1/3 kreemiga.



Aseta peale biskviidikiht, kata 1/3 kreemi ja kirssidega.



Viimane kiht biskviiti kata ülejäänud kreemiga.
Pane tort 30 minutiks külma.
Eemalda tort vormist ja kata riivitud šokolaadiga.
Kaunista kirssidega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused