Maasikabool

Bool on minu arvates üks väga tore leiutis, mis loodetavasti meie vanemate noorusajast taas populaarsemaks muutumas on. Eesti Entsüklopeedia defineerib booli järgmiselt "bool (ingl bowl ’kauss’), erilistes klaaskaussides (boolinõud) serveeritav jook, mis on valmistatud lahjendatud veinist või šampanjast ja millele on lisatud peamiselt puuvilju ja marju". Booli saab tõesti teha kõiksugu vedelikest ja marjadest/puuviljadest ning tulemus on ikka värske ja mõnus keelekaste ning ka väike sportlik moment, nimelt pole puuviljatükikesi just alati liiga lihtne klaasist kätte saada.

Tulin just tagasi Itaaliast ning peale 40-kraadist kuumust tundus see retsept õhtul diivanil istudes, välja vaadates ning Eesti jahedust nautides kuidagi väga asjakohane. Lisasin algsele retseptile ka veidi alkoholi ning virgin-variandist sai täiskasvanutele mõeldud jahutav suvine jook. Algne retsept on pärit lehelt Toidutare.ee


Maasikabool


Vaja läheb:
0,5 kg puhastatud aedmaasikaid
1 l apelsinimahla
1 suur pudel Sprite'i
Maitse järgi valget veini
Maitse järgi maasikalikööri
Münti
Ohtralt jääkuubikuid







Kommentaarid

Populaarsed postitused