Pähklikook

Pähklikoogid on Saksamaal ja Austrias väga populaarsed. Nii ka see kook, mis on pärit Tiroolist, ühest Austria liidumaadest. Kook on üsna kuiv, seega moosiga selle immutamine on kindlasti hea mõte, see lisab koogile hapuka noodi ja ka veidi mahlasust. Kook sobib imehästi kohvi kõrvale ning seisab värskena mitu päeva. Retsept on pärit siit.

Tirooli pähklikook


Vaja läheb:

200 g võid
250 g suhkrut
6 muna, kollased ja valged eraldi
250 g purustatud mandleid või muid pähkleid
200 g riivitud tumedat šokolaadi
125 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
sidrunikoort
aprikoosimoosi 
šokolaadi glasuuriks
riivsaia


Vahusta või ja suhkur heledaks ja kreemjaks.
Lisa ükshaaval munakollased.
Sega kuivained omavahel. 
Lisa pähklid ja riivitud šokolaad segusse.
Vahusta munavalged.
Lisa vaheldumisi taignasse ettevaatlikult segades kuivained ja munavalgevaht.
Määri vorm ja kata riivsaiaga.
Vala tainas vormi ja küpseta eelsoojendatud 180-200 kraadi juures tund aega.


Kata kuum kook aprikoosimoosiga. Nii jääb kook mahlane ja mõnusa hapu noodiga. Kui lased koogil liialt jahtuda, ei jää moos enam koogile külge.


Lase koogil jahtuda. Kui kook jahtunud on, sulata veevannis šokolaad ja kata kook šokolaadiglasuuriga.


Lase glasuuril tahenda ja serveeri.


Kommentaarid

Populaarsed postitused