Kamapallid
Kadi, siit tuleb teine retsept. Mida siis veel teha kamajahust? Eks ikka kamapalle! Pean ütlema, et need kamapallid mulle vähem meeldisid kui kama-toorjuustutrühvlid, mida eelmine kord tegin. Alkoholi ja kama maitsed olid minu jaoks liiga tugevad. Alkoholi maitse sai kindlasti liiga tugev, kuna ma ei kasutanud koorelikööri, vaid tavalist likööri ja kama puhul proovin järgmisel korral, mitte rukkikama, vaid midagi muud, mis mahedam on. Seda öelnud, pean siiski ära mainima, et tööl kadusid kamapallid kiiresti laualt ja said kiidusõnade osaliseks. Seega proovin neid kindlasti uuesti teha.
250 g mascarpone't
2 spl suhkrut
0.5 dl rosinaid (kuivatatud jõhvikaid)
1 dl hakitud pähkleid
3 spl (kuhjaga) kamajahu (kasutasin Urvaste Külade Seltsi rukkikama)
1 spl Vana Tallinna koorelikööri
Kaunistamiseks:
kakaod
Leota kuivatatud jõhvikaid likööris mõni tund.
Sega ained ühtlaseks massiks ja lase külmas veidi taheneda.
Vormi teelusikaga ühesuurused pallid ja aseta need külma tahenema.
Veereta tahenenud kamapalle kakaos.
Hoia serveerimiseni jahedas.
Kamapallid mascarponega
Vaja läheb:250 g mascarpone't
2 spl suhkrut
0.5 dl rosinaid (kuivatatud jõhvikaid)
1 dl hakitud pähkleid
3 spl (kuhjaga) kamajahu (kasutasin Urvaste Külade Seltsi rukkikama)
1 spl Vana Tallinna koorelikööri
Kaunistamiseks:
kakaod
Leota kuivatatud jõhvikaid likööris mõni tund.
Sega ained ühtlaseks massiks ja lase külmas veidi taheneda.
Vormi teelusikaga ühesuurused pallid ja aseta need külma tahenema.
Veereta tahenenud kamapalle kakaos.
Hoia serveerimiseni jahedas.
Kommentaarid
Postita kommentaar