Oh neid sünnipäevi! IV - Lehttaina-vaarikatort

Mida siis veel sellel sünnipäeval pakkusin? Leidsin ühe lehttaina-vaarikatordi ja proovisin seda teha. Muidu oli tort mõnus, aga lehttainas tõmbus ahjus kokku ja peale külmas seismist vettis tainas ära, seega teeksin ise järgmisel korral sama torti liivatainaga. Lihtne ja mõnus tort! Üks tore asi seoses selle tordiga veel. Segasin vaarikad kohupiimamassiga ning hommikuks oli kook sinine! Nagu selgus, reageerisid vaarikad mingi muu ainega ja muutusid siniseks, aga kõik oli täiesti söödav ja mitte mürgine, ausalt!:)

Lehttaina-vaarikatort (märts 2014)

Retsept on pärit raamatus "Nadja koogid", Menu Kirjastus, 2011. 

Vaja läheb:

Põhi:
500 g valmis lehttainast

Täidis:
500 g kohupiima
300 ml vahukoort
100 g suhkrut
2 spl želatiini + 150 ml apelsinimahla
200 g värskeid või külmutatud vaarikaid

Jaga lehttainas pooleks.
Rulli õhemaks ja lõika kaks 36 cm läbimõõduga ümmargust latakat. (Kasutasin ringi saamiseks küpsetusvormi).
Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit.
Vahusta kohupiim, vahukoor ja suhkur.
Sega želatiin mahlaga, paisuta ja sulata.
Lisa kohupiimamassile.
Pane üks lehttaina latakas lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi ning vala peale kohupiimamass.
Sellele lao vaarikad.
Lõika teine lehtainarõngas kümneks viiluks - nagu lõikaksid kooki lahti - ja aseta viilakad lehvikukujuliselt vaarikatele.
Kaunista soovi korral vaarikatega.




Kommentaarid

Populaarsed postitused