Kama

Kama - ÕS 2013 täiesti ükskõik, EKSS jama, jamps, lora. Tänapäeva argikeeles võib tähendada ka raha, noosi , psühhotroopseid aineid "stuff, dough". 

2007. aastal jooksis Elioni reklaam "Sheeri kama", mis muuseas ka aasta parima reklaami tiitli võitis. Seega on mul hea meel teada anda, et kama aktsiad on tõusnud ning vanema põlvkonna lobast ja tühjast jutust on saanud noorematele inimestele midagi väärtuslikumat. Loodetavasti on samad muutused toimunud ka kulinaarses maailmas.

Eelmisel aastal sain õe sõbrannalt kolm pakki ägedat kamajahu, millega veel siiani midagi ette pole võtnud, kuid nüüd, need retseptid on, Kadi, sulle! :) Alustame magusast ja jagusast - kamatrühvlitest. 

Selle retsepti puhul sai mailli võetud siit. Originaalis peaks retseptile lisama veel suhkrut, kuid valge šokolaadi kasutamisel ei leidnud selleks põhjust, kuna segu niigi üsna magus sai. Samuti oli kirjas või, kuid nii ei selgunudki, kuhu see käima peaks, ise ei suutnud küll leida sellist kohta, kuhu see ka veel lisada.

J. küsis enne kui trühvleid proovima hakkas: "Millega need on?" "Kamaga", vastasin mina. "Parem poleks pidanud küsima", oli vastus. Aga trühvlid kadusid siiski laualt üksteise järel, seega ei olnud kama mingiks probleemiks. :) Tegelikult on need trühvlid väga mõnusad, eriti kohvi juurde.

Kama-toorjuustutrühvlid 

10-12 trühvlit

Vaja läheb:

150 g valget šokolaadi
150 g tumedat šokolaadi
1 spl toorjuustu
2 spl kamajahu (kasutasin Urvaste Külade Seltsi rukkikama)

Haki valge šokolaad ja sulata veevannis.
Sega hulka toorjuust ja kamajahu ning tõsta veidikeseks jahedasse tahenema. 
Kui segu on tahenenud jaga see teelusikaga parajateks osadeks ja pane uuesti külma. 
Võta segu külmast ja vormi trühvlid, pane uuesti jahedasse.
Haki tume šokolaad ja sulata veevannis.
Võta trühvlid ja kata need šokolaadiga.
Kaunista ning tõsta jahedasse tahenema.



Kommentaarid

  1. Neid peab kindlasti katsetama :)

    VastaKustuta
  2. Ja, need olid mõnusad tõesti. Hoopis midagi muud, kui tavalised trühvlid.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused