Õunamuffinid

Sügis on taas käes ja õunapuud täis õunu. Seega taas kord küsimus, mida nendega teha? Lehitsesin oma Norrast pärit küpsetusraamatut "Baking" 2008. Spektrum ning avastasin selle retsepti. Miks mitte teha suure koogi asemel mitu väikest ja suupärast? 


Õunamuffinid kaneeliga


Vaja läheb:

85 g täistera-nisujahu
70 g nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
40 g pruuni suhkrut
2 väikest õuna, puhastatud ja hakitud
1 1/4 dl piima
1 muna, klopitud
4 spl sulatatud võid

Kaunistuseks:

12 tükki pruuni tükksuhkrut
1/2 tl kaneeli

Sõelu jahud, küpsetuspulber, sool ja kaneel kaussi. 
Sega juurde kaneel ja tükeldatud õunad.
Sega teises kausis piim, klopitud muna ja sulatatud või.
Vala märjad koostisained kuivadele koostisainetele ning sega ettevaatlikult tainas läbi.
Vala tainas muffinivormidesse (täida vormist kolmandik).
Purusta tükksuhkur ja sega kaneeliga.
Kaunista muffinid tükksuhkru- ja kaneelipuruga.
Küpseta muffineid eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit või kuni nad on kerkinud ja kuldpruunid.
Serveeri soojalt või jahtunult.


Kommentaarid

Populaarsed postitused