Fanta-mandariinikook hapukoorega


Sellel aastal tegin muuhulgas pühadeks ühe saksapärase mandariinikoogi, mida mu õemehe õde tihti tavatseb teha. Värske ja mahlane kook, milles on suhkru magusus ja mandariinide ning hapukoore hapusus mõnusalt tasakaalus. Põnev on ka see, et küpsetuspulbri asemel kergitab tainast Fanta.


Fanta-mandariinikook hapukoorega



Vaja läheb:

Põhi:
5 muna
260 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (8 g)
350 g jahu
1 pakk söögisoodat (8 g)
125 ml õli
175 ml Fantat

Kate:
3 purki mandariiniviile
600 ml vahukoort
5 pakki vanillisuhkrut (40 g)
3 pakki vahutugevdajat
500 g hapukoort
kaneeli-suhkrusegu

Nõruta mandariinid.
Vahusta munad ja suhkrud tugevaks vahuks.
Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa munasegule.
Lisa õli ja Fanta.
Kata plaat või koogivorm küpsetuspaberiga ning vala tainas vormi.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 170 kraadi juures 25 minutit.
Kuni kook jahtub sega valmis kate.
Vahusta vahukoor, vahutugevdaja ja vanillisuhkur. 
Lisa hapukoor ja 2/3 mandariinidest ning sega kergelt.
Vala kate jahtunud koogile ja silu kook siledaks.
Kaunista kook ülejäänud mandariinidega ning raputa peale kaneeli-suhkrusegu.
Lase koogil enne serveerimist külmas taheneda.



Kommentaarid

Populaarsed postitused