Küpsetusšokolaadi (ja pärlsuhkruga) kaunistatud muretaignaküpsised
Mõnusad sidrunimaitselised küpsised, "S'id", nagu me neid õega kutsume, näevad väga dekoratiivsed välja ning maitsevad samuti äärmiselt hästi. Kas need S'id pole mitte nagu lõpmatuse märgid? Kui nii, siis ainult kuna neid küpsiseid lihtsalt lõpmatuseni süüa võib.
Pärlsuhkur jäi seekord lisamata, kuid küpsiste välimus selle all küll kuidagi ei kannatanud. Samuti on võimalik šokolaadi kastmise asemel šokolaadi küpsistele peale niristada nagu näiteks retseptis "Ökensand".
Kaunistamiseks mõeldud šokolaadi kogus on suurem kui küpsiste kaunistamiseks vajalik, kuid vähesema šokolaadi koguse kasutamisel on oht, et šokolaadi kastruli põhjast hästi kätte ei saa. Seega soovitaksin võimaluse korral teha samal päeval veel mõnda küpsist, mis samuti šokolaadi vajab. Nii ei lähe hea kraam raisku. Ise olen teinud näiteks"Rummipalle" või "Mandli-kookosenurki".
Samuti ei soovitaks ma kasutada šokolaadi, mis on suurema kakaosisaldusega kui 50-60%, (ja jah, seda ütlen mina, suur tumeda šokolaadi austaja!) kuna siis muutub šokolaadi maitse nii domineerivaks, et matab enda alla nii küpsise enda kui ka selles sisalduva sidruninoodi.
Küpsetusšokolaadi (ja pärlsuhkruga) kaunistatud muretaignaküpsised ehk Kekse aus Rührteig verziert mit Kuvertüre (und Zuckerperlen)
Kogus: ca. 40 tükki
Valmistusaeg: ca. 1 tund
Vaja läheb:
200 g pehmet võid või margariini
100 g tuhksuhkrut
1 näpuotsatäis soola
1 pakk (8 g) vaniljesuhkrut
3 munakollast
1 spl sidrunimahla
1 sidruni koor
300 g nisujahu
Kondiitrikott
Kondiitriotsik triipude või sulguva tähe tegemiseks
Kaunistamiseks:
250 g (tumedat) šokolaadi (nt. 50-60%)
Vahusta toasoe või.
Seejärel lisa ükshaaval munakollased ning vahusta segu kuni suhkur on täiesti sulanud.
Kommentaarid
Postita kommentaar