Külma talvepäeva naudingud

Kui väljas on käre pakane ja kodune kraadiklaas samuti midagi liiga head ei näita, siis on õige aeg midagi mõnusat süüa teha. Täna sai tehtud pestoga pastat. Tahtsin juba ammu oma Itaalia reisilt ostetud pestot proovida ja nüüd avanes selleks lõpuks ka võimalus. Üks-kaks-kolm ja lihtne ning kiire roog, mis küll, pesto spetsiifilise maitse tõttu, kõigile maitsta ei pruugi, ongi valmis.


Pestoga pasta (jaanuar 2014)

 Retsept on pärit Toidutare retseptivaramust. Valisin dekoratiivsuse mõttes farfalle pasta, kuna minu arvates on neis "lipsukestes" midagi lõbusat ja iga toit tundub kuidagi selle pastaga maitsvam. Üldiselt öeldakse, et selle roa juures peaks pasta al dente olema, pean tunnistama, et seekord jäi see saavutamata, kuid järgmine kord õnnestub kindlasti paremini. Pastaroog maitses sellegipoolest väga hästi.

Vaja läheb:

220 g pastat
70-80 g pestot
1-2 küüslauguküünt
1/2 peotäit seesamiseemneid
1 tomat
natuke oliivõli
soola
pipart
riivitud juustu


Pane makaronid keema. 
Samal ajal prae pannil küüslauk õlis, lisa tükeldatud tomat, kooritud seesamiseemned ning pestosegu. 
Lisa soola ja pipart vastavalt maitsele. 
Valmis makaronidelt kalla ära vesi ning vala pannil olev segu potti makaronidele peale, sega.
Riivi peale juustu ning naudi.
Serveeri kohe.




  

Kommentaarid

Populaarsed postitused