Aastavahetus

Ka aastavahetusel ei suutnud end tagasi hoida ning sai küpsetatud mõned asjad, kui juba, siis juba.:) Seekord sai tehtud juba läbiproovitud ja ka veel proovimata retsepte.

Kondenspiimatäidisega "Kreeka pähklid" (detsember 2013) 

Kes meist, nõukogude toodangust, ei mäletaks neid imelisi hõrgutisi. Kui lapsepõlves tundub rohi ikka rohelisem, taevas sinisem ja talvel hanged kõrgemad ning paljude toitude (eriti magustoitude) maitsed palju paremad kui täiskasvanust peast, siis selle retseptiga seda küll ei ole. Pähklid maitsevad täpselt sama hästi kui 20 aastat tagasi mõne klassiõe sünnipäeval. Nämma... Tegemiseks varuge kindlasti aega, kannatust ja soovitavalt ka hea seltskond, kes vahepeal teile meelde tuletaks, mis põrgu päralt te selle jamamise kätte võtsite. :) Ise sai neid hakatud tegema õe nuiamise peale, aitäh sulle!:) Retsept on pärit blogist Aet köögis. Soovitan soojalt!
 

Vaja läheb:

Tainas:
200 g võid
3 spl suhkrut
2 muna
6 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 purk (400 g) keedetud kondenspiima
ca 50 g võid


Keeda suletud kondenspiimapurki veega täidetud potis ca 2 tundi. 
Sega veel soe kondenspiim võiga ühtlaseks massiks. 
Taina jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa sisse munad ning viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu - lase moodustuda ühtlasel tainal. 
Hoia tainast kile sisse mähituna ca pool tundi külmkapis. 
Küpseta pähklid ja lase neil jahtuda.
Jahtunud pähklikoored täida kondenspiimaseguga. 
Kui vähegi kannatab, siis hoia pähkleid üleöö, et maitsed paremini seguneksid.







Kommentaarid

  1. Me oleme ka Toilas Piretiga neid pähkleid teinud. Mõnusad! :) Mul endal on Tartus mingi natuke teistsugune vorm, kus on pähklid, käbid, seened. Maitse oli neil minu mäletamist mööda teistsugune. Peaks neid katsetama

    VastaKustuta
  2. Kui vähegi viitsimist on, siis tasub kindlasti. :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused