Churros with chocolate dipping sauce ehk Churrod šokolaadikastmega

Magustoit, mida ma ammu proovida olen tahtnud on "Churrod." Churrod ehk Hispaania sõõrikud on frititud pikad tainaribad, mida tihti serveeritakse šokolaadikastme või Café con leche'iga. Lihtne ja mõnus magustoit. 

Kui me nüüd korraks sõõrikutele mõtleme... Tsiteerides Homer Simpsonit: "Mmmm Donuts..."  Siis on sõõrikud üsna rasvane suutäis. Don't get me wrong: "Mo' Butter Mo' Better." :) Aga see, mis mulle just chuorrode juures nii väga meeldis, on asjaolu, et sõltumata nende valmistusviisist (õlis frittimisest) on nad õhulised ja üldsegi mitte rasvased. Samuti ei ole nad liiga magusad. Pigem kerge kaneelise maiguga tuuletasku sarnased ning šokolaadikaste toob kaneeli maitse esile ja annab churrodele mõnusa sügava maitse.

Mis puudutab valmistusviisi, siis seekord lahkusin köögist ka kergete kehavigastustega. Ei midagi hullu, kõigest mõned põletushaavad üle terve keha. :) Õli pritsis paremale ja vasakule ning köök nägi hiljem välja nagu seal õlituumapomm plahvatanud oleks. Kabooooom... Kas see seda ka väärt oli? Definitely!


Churrod:


Selle Churrode retsepti sain oma retseptivaramust, raamatust Nigella Lawson "Kitchen. Recipes from the heart of the home." Chatto & Windus 2010. Kuna Nigella lühikesi churroid tegi, siis läksin ka mina seda teed.

16 tk


Vaja läheb:


Churrod:
50 g suhkrut
2 tl kaneeli
125 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl oliivõli
250 ml kuuma keedetud vett
Frittimiseks umbes 500 ml maisiõli (taimeõli)

šokolaadikaste:
100 g tumedat šokolaadi
25 g piimašokolaadi
1 spl kuldset ehk heledat suhkrusiirupit
150 ml vahukoort

Sega suhkur ja kaneel laial madalal alusel.
Sulata kõik šokolaadikastme koostisosad paksu põhjaga kastrulis madalal kuumusel.
Kui šokolaad hakkab sulama sega kõik ained omavahel kokku, võta kastrul tulelt ning pane sooja kohta.
Vala jahu kaussi ning sega juurde küpsetuspulber, õli ning seejärel keev vesi ise tugevalt lusikaga segades või mikserdades.
Sega segu kuni saad sooja ja kleepuva taina.
Lase tainal seista 10 minutit või nii kaua kuni õli kuumeneb.
Kata 3/4 madalast kastrulist õliga ning kuumuta see.
Õli on valmis, kui pannes õlisse saiakuubik see 30 sekundiga pruunistub.
Fritüüris peaks temperatuur olema 170 kraadi.
Jälgi õli pidevalt.
Aseta kondiitripritsi otsa 8 mm tähekujuline otsik.
Täida kondiitrikott tainaga.
Pritsi kotist õlisse lühikesed (4-5 cm) tainajupid, lõigates need valmis kääridega.
Küpseta 3-4 churrot korraga.
Kui nad on kuldpruunid võta nad vahukulbiga välja ning aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele nõrguma.
Et hoida valmis churroid kuumana aseta nad peale nõrgumist küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile 100 kraadisesse ahju.
Isegi kui sa neid ahju ei pane, vajavad nad 5-10 minutit jahtumist, enne kui neid süüa saab.
Vahetult enne serveerimist veereta soojad churrod kaneeli-suhkrusegus ning serveeri šokolaadikastmega.




Kommentaarid

Populaarsed postitused