Eton mess ehk Etoni möks

"Etoni möksi" saab teha erineval viisil. Proovisin ühte Jamie varianti. Kuna mul taaskord mõnda komponenti kodus polnud, siis asendasin need olemasolevatega. Nimelt võtsin veriapelsini asemel tavalise apelsini ning Pimm'si asemel Contreau'd. 

Tehke mis tahate, aga ma ei saa ikka neist tõlgetest üle ega ümber. Nö öelge, kes tõlgib mõnusa magustoidu nimeks "möks"? "Ö" kasutamine eesti keeles on minu arvates üldse tihti seotud suhteliselt inetute sõnadega nagu röga, löga, möga. Ühesõnaga oleksin ise kasutanud sõna "segadus".


"Eton mess" ehk "Etoni möks"


Retsept on pärit raamatust "Jamie 30 minuti road." Tiiu Kraut ja Kirjastus Pegasus, 2011. Kerge, puuviljane magustoit, mis ei nõua palju tööd, kuid maitseb imeliselt.


Vaja läheb:


400 g maasikaid

1 kuhjaga spl rafineerimata suhkrut
1 veriapelsin
2 tl vanillipastat või -ekstrakti
sorts Pimm'si
250 g väherasvast jogurtit või crème fraîche'i
8 beseekorvikest
paar värsket mündi oksakest

Viiluta maasikad ja pane kaussi, lisa 1 kuhjaga supilusikatäis suhkrut.
Riivi peale apelsini koor ja pigista 1/2 apelsini mahl.
Lisa 2 tl vanillipastat või -ekstrakti, seejärel sega ja suru kõik kahvli (või kätega, nagu Jamie :)) pudruks.
Lisa tubli sorts Pimm'si ja sega uuesti.
Tõsta serveerimisalusele 2 supilusikatäit jogurtit või crème fraîche'i, määri see laiali ja kata maasikaseguga.
Murenda pool beseedest segusse ja sega läbi.
Seejärel rebi mündi lehed ja puista magustoidule.
Vii lauda koos ülejäänud beseedega - need murenda peale vahetult enne serveerimist.







Kommentaarid

Populaarsed postitused