Karamellitort

Sünnipäevi tuleb ikka ja jälle ning sellisteks puhkudeks on ikka tore proovida mõnda uut torti teha. Kuna selle sünnipäevalapse karamellilembus on kõigile teada, siis sai ka tort valitud selle järgi. 

Tort tuli väga magus ja karamelline, aga millegipärast ei tahtnud see väga hästi oma kuju hoida. Tõenäoliselt oli karamellisegu kuidagi teistsugune saanud. Prooviksin seda torti kindlasti veel teha, aga vaataksin enne, mida karamelliga teisiti teha saaks. Retsept on taaskord pärit raamatust "Nadja koogid 2" Menu Kirjastus 2012

Karamellitort


Vaja läheb:


Põhi:
200 g degistiivküpsised
50 g võid
50 g tumedat šokolaadi

Karamellitäidis:
120 g võid
100 g suhkrut
400 g kondentspiima
400 g toorjuustu
200 ml vahukoort

Kaunistuseks:
vahukoort ja komme

Purusta küpsised, sega toasooja või ja sulatatud šokolaadiga.
Võta 26 cm lahtikäiv tordivorm, suru küpsisesegu kõvasti vastu põhja.
Aseta külmkappi.
Karamellitäidiseks keeda või, suhkur ja kondentspiima segu nõrgal kuumusel, kuni see muutub karamelliseks.
Võta pliidilt ja jahuta.
Vahusta toorjuust  ja vahukoor ning lisa jahutatud karamellimass.
Sega kergelt omavahel läbi ja tõsta külmas olnud tordipõhjale.
Aseta uuesti külma 2-3 tunniks.
Võta vormist välja ning kaunista vahukooretupsude ja kommidega.





Kommentaarid

Populaarsed postitused