Paprika-maisivardad

Suvi on käes ja grillimishooaeg täies hoos. Ikka ja jälle tekib küsimus, mida grilliha juurde veel serveerida või siis hoopiski, mida liha ja kala asemel grillida? Täiesti juhuslikult avastasin enda jaoks grillitud maisi. Pean ütlema, et üldiselt ma suur (konserv)maisisõber pole. Kui ta salati sees on, siis välja ei hakka teda just noppima, kuid ise panen teda toitude sisse üliharva. Minu maitse jaoks on ta lihtsalt liialt magus. Kuigi vahel saab teist ikka mõne soojamaa-pärase toidu sisse pandud ka. Küll aga oli minu jaoks meeldiv üllatus, kui proovisin neid paprika-maisivardaid, sest need on väga mõnus vaheldus tavalisele grillitavale ning selle juurde käivale salatile. Tükike võid kuuma grillitud maisi peal ja veidi soola annavad sellele viimase lihvi ja laua taga olijatelt on kuulda vaikset mõnulevat mõminat ning näha võist läikivaid lõugu. Ühesõnaga proovige ära ja te ei kahetse! :) Retsept on pärit Sylvia Winnewisseri  raamatust"Suur grilliraamat" Sinisukk 2013 Tallinn


Paprika-maisivardad


Neli portsjonit

Vaja läheb:
4 maisitõlvikut
soola
1 roheline paprika
1 punane paprika
120 g võid 

Puhasta maisitõlvikud, eemalda lehed ja kiud.
Keeda maisi soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, kuni see on poolpehme.
Võta potist välja ja lase korralikult nõrguda.
Lõika tõlvikud umbes 3-4 cm paksusteks viiludeks.
Puhasta paprikakaunad, pese, eemalda seemned ja lõika kaunadest suupärased tükid.
Torka maisiviilud ja paprikatükid vaheldumisi varda otsa.
Keera vardad õlitatud fooliumisse ja grilli umbes 25 minutit.
5 minutit enne küpsetamise lõppu ava foolium.
Serveeri kuumalt (ürdi)või ja soolaga.




Kommentaarid

Populaarsed postitused