Oh neid sünnipäevi! II - Sidrunikook

Mida sellel aastal siis sünnipäevaks veel tehtud sai? Näiteks see mõnus sidrunikook.

Sidrunikook tee kõrvale (märts 2014)

Ka see kook on pärit raamastust "Nadja koogid 2", Menu Kirjastus, 2012. Tegemist on tõsistele sidrunifännidele mõeldud koogiga. Kui te seda pole, siis soovitaksin alustuseks proovida poole sidruniviljalihaga koogipõhi katta või jätta viljaliha üldse ära, kuna just see osa annab koogile mõnusa, kuid üsna intensiivse sidruni maitse. Seega valik on teie, ma olen teid hoiatanud! :)


Vaja läheb:

Sidrunipuru:
2 sidrunit
150 g võid
150 g suhkrut
200 g jahu

Põhi:
180 g võid
150 g suhkrut
4 muna
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g hapukoort
4 sidrunit

Riivi sidrunikoored, puhasta sisu ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Sega toasoe või suhkru ja jahuga.
Lisa riivitud sidrunikoored ning valmista puru.
Sidrunikuubikud jäta koogi põhja katmiseks.
Põhjaks riivi veel nelja sidruni koored. 
Puhasta sisu ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Klopi või, suhkur ja munad vahule.
Lisa hapukoor, jahuga segatud küpsetuspulber ja riivitud sidrunikoored.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi.
Aseta tainale sidrunikuubikud ja kata sidrunipuruga.
Küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit.



Kommentaarid

Populaarsed postitused