Oh neid sünnipäevi! - Sidruni-mascarpone tort kiividega
Nonii ja saingi 30. Mis siis ikka, eks elame ja küpsetame edasi. :) Sedapuhku sai sünnipäevaks jälle üksjagu kooke tehtud esimene neist siin.
Vaja läheb:
Põhi:
4 muna
120 g suhkrut
120 g jahu
1 tl vanillisuhkrut
Valge šokolaadi kreem:
200 g valget šokolaadi
200 g mascarponet
400 ml vahukoort
100 ml apelsinimahla
2 spl želatiini
Sidrunikate:
100 ml sidrunimahla
100 g suhkrut
100 ml vett
2 spl želatiini
5 kiivit
Kaunistuseks:
füüsaleid
Eralda munavalged ja -kollased.
Vahusta munavalged.
Lisa suhkur, vahusta veel pisut.
Lisa munakollased, sega.
Lisa ettevaatlikult hulka jahu ja vanillisuhkur.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga tordivormi ja pane 180 kaardisesse ahju 15-20 minutiks küpsema.
Proovi küpsust tikuga.
Jahuta ja lõika tordipõhi pooleks.
Šokolaadikreemiks vahusta mascarpone ja vahukoor ning lisa sulatatud valge šokolaad.
Vahusta veel pisut.
Lase želatiinil apelsinimahlas paisuda, sulata ja lisa kreemi hulka.
Aseta vormi üks pool biskviidist ning vala peale pool kreemist.
Kata teise biskviidipoolega ja vala peale ülejäänud šokolaadikreem.
Aseta külma.
Sidrunikatteks puhasta kiivid ja lõika viiludeks.
Paisuta želatiin sidrunimahlas ja vees, lisa suhkur.
Kuumuta, kuni želatiin on sulanud, ja jahuta pisut.
Võta tort külmast, lao kiivid tordile ja kata jahtunud sidrunikattega.
Kaunista füüsalitega.
Sidruni-mascarpone tort kiividega (märts 2014)
See retsept on pärit raamatust "Nadja koogid 2", Menus Kirjastus, 2012. Tort on mõnusa maheda maitsega ja näeb efektne välja. Valgest šokolaadist tuleneva magusa tordi sisu tasakaalustab hapu sidrunikate, seega on kõik maitsed õigetes proportsioonides.Vaja läheb:
Põhi:
4 muna
120 g suhkrut
120 g jahu
1 tl vanillisuhkrut
Valge šokolaadi kreem:
200 g valget šokolaadi
200 g mascarponet
400 ml vahukoort
100 ml apelsinimahla
2 spl želatiini
Sidrunikate:
100 ml sidrunimahla
100 g suhkrut
100 ml vett
2 spl želatiini
5 kiivit
Kaunistuseks:
füüsaleid
Eralda munavalged ja -kollased.
Vahusta munavalged.
Lisa suhkur, vahusta veel pisut.
Lisa munakollased, sega.
Lisa ettevaatlikult hulka jahu ja vanillisuhkur.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga tordivormi ja pane 180 kaardisesse ahju 15-20 minutiks küpsema.
Proovi küpsust tikuga.
Jahuta ja lõika tordipõhi pooleks.
Šokolaadikreemiks vahusta mascarpone ja vahukoor ning lisa sulatatud valge šokolaad.
Vahusta veel pisut.
Lase želatiinil apelsinimahlas paisuda, sulata ja lisa kreemi hulka.
Aseta vormi üks pool biskviidist ning vala peale pool kreemist.
Kata teise biskviidipoolega ja vala peale ülejäänud šokolaadikreem.
Aseta külma.
Sidrunikatteks puhasta kiivid ja lõika viiludeks.
Paisuta želatiin sidrunimahlas ja vees, lisa suhkur.
Kuumuta, kuni želatiin on sulanud, ja jahuta pisut.
Võta tort külmast, lao kiivid tordile ja kata jahtunud sidrunikattega.
Kaunista füüsalitega.
See oli nii hea! Nagu tegelikult kõik sinu koogid-tordid :)
VastaKustutaTerje, meelitustega jõuad sa kaugele! :) Aga minu arvates oli see ka üks õnnestunud tort.
VastaKustuta