Oh neid sünnipäevi V! - "Pinocchiotårta" ehk "Pinokkiotort"
Nonii, jätkame siis sünnipäeva lainel. Mis siis seekord veel tehtud sai? Veel sai tehtud üks tort, mida mulle sünnipäevaks tehti, kui ma Rootsis elasin.
12-le
Vaja läheb:
75 g suhkrut
2 dl tuhksuhkrut
5 munakollast
1 1/2 dl nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
2 spl piima
Besee:
5 munavalget
2 dl suhkrut
1 pakk (35 g) mandlilaaste
Täidis:
3 dl vahukoort
Kata 30 x 40 cm küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja määri see pealt võiga.
Vahusta tugevalt või ja suhkur.
Lisa ükshaaval munakollased vahustades igaühe järel veidi.
Sega küpsetuspulber ja jahu.
Sega kuivained ja piim tainasse.
Vala tainas küpsetusplaadile.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Lisa suhkur ja vahusta paar minutit veel.
Kata koogipõhi beseega ja raputa peale mandlilaastud.
Küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures ahju alumises või keskmises osas umbes 20 minutit.
Kook on valmis, kui besee on saanud veidi värvi ja koogipõhi on kuiv.
Lase koogil veidi jahtuda.
Lõika kook pooleks kas piku- või põikipidi, olenevalt sellest, mis kujulist kooki soovid.
Vahusta vahukoor ja kata sellega üks koogipõhja pooltest.
Aseta teine koogipool esimesele peale, nii et mandlilaastud peale jäävad.
"Pinocchiotårta" ehk "Pinokkiotort" (märts 2014)
See retsept on pärit raamatust "Sju sorters kakor" ICA Förlaget AB, Västerås, 1994. Üks igavesti magus ja jagus ning lihtne kook. Soovitan proovida.12-le
Vaja läheb:
75 g suhkrut
2 dl tuhksuhkrut
5 munakollast
1 1/2 dl nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
2 spl piima
Besee:
5 munavalget
2 dl suhkrut
1 pakk (35 g) mandlilaaste
Täidis:
3 dl vahukoort
Kata 30 x 40 cm küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja määri see pealt võiga.
Vahusta tugevalt või ja suhkur.
Lisa ükshaaval munakollased vahustades igaühe järel veidi.
Sega küpsetuspulber ja jahu.
Sega kuivained ja piim tainasse.
Vala tainas küpsetusplaadile.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Lisa suhkur ja vahusta paar minutit veel.
Kata koogipõhi beseega ja raputa peale mandlilaastud.
Küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures ahju alumises või keskmises osas umbes 20 minutit.
Kook on valmis, kui besee on saanud veidi värvi ja koogipõhi on kuiv.
Lase koogil veidi jahtuda.
Lõika kook pooleks kas piku- või põikipidi, olenevalt sellest, mis kujulist kooki soovid.
Vahusta vahukoor ja kata sellega üks koogipõhja pooltest.
Aseta teine koogipool esimesele peale, nii et mandlilaastud peale jäävad.
Kommentaarid
Postita kommentaar