Oh neid sünnipäevi IV! - Maasika mille-feuille toorjuustukreemiga

Nii, viimane magustoit siis sellelt sünnipäevalt.


Maasika mille-feuille toorjuustukreemiga (märts 2014)

Retsept on pärit raamatust "Kuninga magusaraamat" Forma Media AS, 2007.  Lihtne ja effektne. Mille-feuille on Prantsuse magustot, mis otsetõlkes tähendab tuhandet lehte ning, mida tehakse lehttainast, mille lehtede vahele on pandud kreemi.

4-le

Vaja läheb:

Põhi
160 g jahu
100 g võid
70 ml vett
1/2 tl soola
mõni tilk äädikat
või 300 g valmistatud lehttainast

Toorjuustukreem:
200 g toorjuustu
50 ml vahukoort
30 ml tiramisusiirupit või heledat suhkrusiirupit, millele on lisatud natuke kanget kohvi
10 g suhkrut
1/2 tl sidrunimahla

Kate:
150 g maasikaid
10 g maasikasiirupit
tuhksuhkrut
värskeid piparmündilehti

Rulli lehttainas õhukeselt tainalauale.
Lõika sellest neli ühesuurust tükki, aseta need ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 7-10 minutit, kuni on kuldpruunid.
Lase jahtuda.
Vahusta vahukoor ja sega ettevaatlikult toorjuustuga.
Lisa kreemile tiramisusiirup ja sidrunimahl.
Jaga iga lehttainatükk kolmeks võrdseks kihiks. 
Seda saab teha näppudega, natuke nuga või kahvlit appi võttes.
Määri lehttainakihtide vahele ja peale toorjuustukreemi, lõika maasikad viiludeks ja pane kihtide vahele ka maasikaviile.
Viimistle koogid tuhksuhkru, värskete piparmündilehtede ja mõne tilga maasikasiirupiga.







Kommentaarid

Populaarsed postitused