Nice'i salat
Suurte pidustuste jätkuks on päris mõistlik vahepeal teha üks lahjem salat. Selleks sai seekord tuunikalasalat, mis oli väga mõnus. Üllatuseks mulle, kes leiab, et tuunikala vees on üks suur tuunikala raiskamine, oli tuunikala omas mahlas väga mõnus salatikomponent.
2-le korralikuks lõunasöögiks või õhtueineks
Vaja läheb:
2 muna (kasutasin 4 vutimuna)
100 g külmutatud rohelisi ube (kasutasin külmutatud brokkolit)
200 g päikesekuivatatud tomateid (kasutasin värskeid kirsstomateid)
100 g kivideta musti oliive
1 konserv tuunikala omas mahlas
250 g tükkideks rebitud jääsalatit (asendasin värske kurgiga)
4 tl extra virgin oliivõli
0,5 sidruni mahl
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
40 g krutoone (kasutasin krõbedaid leivakuubikuid)
soovi korral 4-6 anšoovisefileed
väike peotäis basiilikulehti (jätsin välja)
Pane munad keema.
Lase 7 minutit keeda.
Esimese kolme minuti möödudes lisa külmutatud oad.
Kurna nii munad kui oad veest, pane munakauss jooksva külma vee alla ja lase ka oad sõelaga hetkeks kraani alt läbi.
Seda on vaja selleks, et munad ja oad enam edasi ei küpseks ning oad maha jahtuksid.
Pane päikesekuivatatud tomatid koos oma õliga kaussi, lisa viilutatud oliivid ja sega tasakesi.
Sega rebitud salatilehed serveerimisnõule.
Vala tomati-oliivisegu salatile nii, et vedelik jääks kaussi.
Kurna tuunikala ja sega väikeste tükkide kaupa tomatite ja oliividega.
Puista peale kurnatud oad.
Nüüd valmista kaussi jäänud vedelikust kaste: sega juurde oliivõli, sidrunimahl, sool ja suhkur.
Kalla kaste salatile.
Koori peaaegu kõvaks keedetud munad ja lõika neljaks.
Aseta koos krutoonide ja soovi korral anšovisefileedega salatile.
Viimasena puista peale basiilikulehed.
Nice'i salat (märts 2013)
Selle salati retsepti leidsin raamatust "Nigella ekspress. Hea Kiire toit." AS Ajakirjanduse kirjastus, 2009. Päris üks ühele, ma salatit ei teinud, aga kindlasti oleks salat sama maitsev ka originaalretsepti järgi tehes. Minu retsepti järgi tehes tuleks kõigepealt keeta vutimunad mis keevad 2-3 minutit. Seejärel tuleks munad külma vee all jahutada ja munade keeduvette brokkoli 3 minutiks panna ning seejärel jahutada ka brokkoli külma vee all ning kurnata. Päikesekuivatatud tomatite asemel segasin ma kausis kirsstomatid tilga õli ja oliividega ning muus osas toimisin nagu retseptis kirjas. Krutoonidena kasutasin pannil kergel õlis praetud musta leiba.2-le korralikuks lõunasöögiks või õhtueineks
Vaja läheb:
2 muna (kasutasin 4 vutimuna)
100 g külmutatud rohelisi ube (kasutasin külmutatud brokkolit)
200 g päikesekuivatatud tomateid (kasutasin värskeid kirsstomateid)
100 g kivideta musti oliive
1 konserv tuunikala omas mahlas
250 g tükkideks rebitud jääsalatit (asendasin värske kurgiga)
4 tl extra virgin oliivõli
0,5 sidruni mahl
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
40 g krutoone (kasutasin krõbedaid leivakuubikuid)
soovi korral 4-6 anšoovisefileed
väike peotäis basiilikulehti (jätsin välja)
Pane munad keema.
Lase 7 minutit keeda.
Esimese kolme minuti möödudes lisa külmutatud oad.
Kurna nii munad kui oad veest, pane munakauss jooksva külma vee alla ja lase ka oad sõelaga hetkeks kraani alt läbi.
Seda on vaja selleks, et munad ja oad enam edasi ei küpseks ning oad maha jahtuksid.
Pane päikesekuivatatud tomatid koos oma õliga kaussi, lisa viilutatud oliivid ja sega tasakesi.
Sega rebitud salatilehed serveerimisnõule.
Vala tomati-oliivisegu salatile nii, et vedelik jääks kaussi.
Kurna tuunikala ja sega väikeste tükkide kaupa tomatite ja oliividega.
Puista peale kurnatud oad.
Nüüd valmista kaussi jäänud vedelikust kaste: sega juurde oliivõli, sidrunimahl, sool ja suhkur.
Kalla kaste salatile.
Koori peaaegu kõvaks keedetud munad ja lõika neljaks.
Aseta koos krutoonide ja soovi korral anšovisefileedega salatile.
Viimasena puista peale basiilikulehed.
Kommentaarid
Postita kommentaar