Kreemjas NY juustukook
Juustukook ka neile, kes juustu ei söö. Mõnusa krõmpsuva põhjaga siidjas ja parajalt rammus ning hapuka kattega juustukook, mis kaunistab iga peolauda. Retsept pärit siit.
Kreemjas New Yorgi juustukook
Vaja läheb:
Põhi:
200 g võiküpsiseid
100 g võid või margariini
Kreem:
150 g suhkrut
3 spl maisitärklist
600 g toorjuustu
200 g lahjat kohupiima
150 ml vahukoort
1 muna
2 spl sidrunimahla
Kate:
250 g hapukoort
2 spl suhkrut
1 pakk vanillisuhkur (8 g)
1 tl sidrunimahla
Sulata või ja purusta küpsised.
Kata koogivorm küpsetuspaberiga ja suru sinna küpsisepuru koogipõhjaks.
Küpseta koogipõhja eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 5-10 minutit ja lase siis jahtuda.
Kreemja tulemuse saavutamiseks ära vahusta, vaid sega toorjuust, kohupiim, suhkur ja tärklis kreemjaks seguks.
Lisa muna, vahukoor ja sidrunimahl ja sega ühtlaseks siidjaks seguks.
Vala kreem jahtunud põhjale ja küpseta kooki 45 minutit.
Kui koogi serv on helepruun võid koogi välja võtta.
Sega katte koostisained ning kata kook hapukooreseguga.
Küpseta kooki veel 5 minutit.
Jahuta kook, kõige parem üleöö.
Kommentaarid
Postita kommentaar