Soolased muffinid

Pean ütlema, et olen üldiselt pigem magusate küpsetiste tegija, kuid vahel tuleb selliseid olukordi, kui lihtsalt peab midagi soolast küpsetama. Näiteks, kui lähed piknikule ja kõik teised midagi magusat kaasa toovad või kui need, kes külla tulevad magusat ei armasta. Siis teen tavaliselt sibulapirukat, mis kõigile peale läheb. Aga mida teha siis, kui seltskonnas on keegi, kes sibulat ei söö? No, siis proovime porruga! :)

Singimuffinid porruga



Vaja läheb:

2 spl päevalille- või maapähkliõli
1 porru, pestud ja hakitud
280 nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
1 suur muna, kergelt klopitud
3 dl maitsestamata jogurtit (kasutasin 20 %-st hapukoort)
4 spl võid, sulatatud
25 g cheddari juustu, hakitud (kasutasin tavalist juustu)
25 g murulauku, hakitud
150 g keedusinki, hakitud

Pane muffiniplaadile 12 pabervormi.
Sulata või.
Kuumuta õli pannil ja kuumuta sellel madalal kuumusel pidevalt segades kaks minutit hakitud porru. 
Võta pann tulelt.
Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sooda.
Sega muna, jogurt ja sulatatud või eraldi kausis.
Lisa juust, murulauk, porru ja pool singist ning sega hästi.
Vala segu kuivainete juurde ning sega ettevaatlikult kokku.
Väldi liigset segamist, tainas võib olla veidi tükkis.
Jaga tainas kaheteistkümnesse pabervormi.
Kata tainaga 2/3 pabervormist.
Raputa peal ülejäänud sink.
Küpseta muffineid eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures.
Küpseta muffineid 20 minutit või kuni nad kerkinud ja kuldpruunid on.
Serveeri muffineid soojalt või jahuta nad enne serveerimist.




Kommentaarid

Populaarsed postitused