Vana hea küpsisetort
Mõned asjad on ikka nii toredalt lihtsad ja lihtsalt toredad. Nagu näiteks vana hea küpsisetort. Pane sa sinna moosi või ära pane, pane sa sinna kohupiimapastat või ära pane, pane sa sinna vahukoort või ära pane, kata ta šokolaadiga või mitte, aga ikka on imehea. Seekord sai proovitud Nami-Nami retsepti ja pean ütlema, et oli küll väga hea, aga vist tahaks ikka mingit marjamaitset sinna ka, kas siis moosi või mõnel muul kujul.
1-2 dl piima
750 g 20%-list hapukoort
50 g võid
0,5 dl rõõska koort
Määri peale kolmandik hapukoorest.
Lao samal viisil neli kihti kolme hapukoorekihiga vaheliti.
Murra šokolaad tükkideks ja pane koos või ja rõõsa koorega kastrulisse.
Kuumuta tasasel tulel kuni glasuur on ühtlane ja siidjas.
Vala glasuur tordile.
Hoia torti mõned tunnid, veel parem üleöö, jahedas, et maitsed paremini seguneksid.
Vana hea küpsisetort
Vaja läheb:
Tort:
3-4 pakki kandilisi küpsiseid (a 180 g)1-2 dl piima
750 g 20%-list hapukoort
Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi50 g võid
0,5 dl rõõska koort
Valmistamine:
Kasta küpsised korraks piima sisse ja laota vaagnale (3 x 4 küpsist).Määri peale kolmandik hapukoorest.
Lao samal viisil neli kihti kolme hapukoorekihiga vaheliti.
Murra šokolaad tükkideks ja pane koos või ja rõõsa koorega kastrulisse.
Kuumuta tasasel tulel kuni glasuur on ühtlane ja siidjas.
Vala glasuur tordile.
Hoia torti mõned tunnid, veel parem üleöö, jahedas, et maitsed paremini seguneksid.
Kommentaarid
Postita kommentaar