Jätkame banaaniga

Nagu eelmises postituses juba mainisin, on banaanid imelised talvised küpsetiste päästjad, kui teil ei ole muidugi sahver või kelder täis omatehtud hoidiseid, mida küpsetistes talvel kasutada saab. Minul hetkel seda luksust ei ole ning pean leppima poest saaduga, seega on banaanid suurepärane leid.  Sellel nädalavahetusel proovisin kahte Ameerika telekoka Claire Robinsoni retsepti. Satun üsna tihti vaatama tema show-d "5 Ingredient Fix", mida STAR-i pealt näidatakse ning seekord tundusid need retseptid põnevad olevat. Selle saate retseptide mõte seiseb selles, et igas retseptis kasutab ta ainult 5 koostisainet, tegemata samas järeleandmisi maitsetes, nii vähemalt väidab telekokk ise.






"Brown Butter Banana Muffins" ehk "Pruuni või banaanimuffinid" (veebruar 2014)

Väga mõnusad mahlased muffinid. Pruunistatud või annab tainale pähklise maitse, mis omakorda toob välja banaani maitse. Kahtlustan, et tampisin banaanid siiski liiga vedelaks, kuna lõpptulemusena sai tainas, võrreldes telekas nähtuga, liiga vedel. Maitse oli aga siiski väga hea.  

12 tk

Vaja läheb:

4 banaani
1/3 tassi (113 g ) agaavi siirupit või mett 
1 pulk (114 g) magedat võid 
1 suur muna
1 3/4 tassi isekerkivat jahu (selle saad segades 224 g nisujahu + 3 tl küpsetuspulbrit)

Kuumuta ahi 190 kraadini.
Võta välja  12 muffini pabervormi.
Koori banaanid ja aseta nad suurde kaussi.
Lisa agaavi siirup ja püreesta banaanid kahvliga nii, et segu oleks vedel, kuid siiski tükkidega.
Sulata või keskmisel kuumusel.
Kuumuta võid kuni või saab pähklise kuldse värvi.
Lisa võile 1 tass banaanisegu ja sega see võiga ning kuumuta segu veel paar minutit, kuni see tumekuldseks muutub.  
Lisa võisegu banaanisegule ning sega ühtlaseks massiks.
Klopi segusse muna.
Lisa isekerkiv jahu kahes jaos, segades tainast spaatliga. 
Väldi taina liigset kloppimist.
Jaga tainas vormidesse.
Küpseta muffineid ahjus 25 minutit.
Jahuta muffinid ning serveeri neid toatemperatuuril.







Kommentaarid

Populaarsed postitused