Talvised õhtud

Mis sobib paremini talvistesse õhtutesse kui liha? Ainult liha.:) Olin juba ammu tahtnud proovida kahte asja ning nüüd said need lõpuks ka teoks. Esiteks olen juba pikemat aega mõelnud, et võiks hautada liha tunde ja tunde, et see nii küps oleks, et kondi küljest lahti kukuks ning teiseks proovida pirne pošeerida. Isegi tähtaniisid olid kogu jõuluaja kapis ootamas, aga asjatult. Nüüd siis said ka need proovitud. 

Punases veinis hautatud ribiliha (veebruar 2014)

See liha viis mind tagasi lapsepõlve. Võib-olla isegi mitte niipalju liha, kui selle peal olev imeline, krõmpsuv, igatepidi ideaalne kamar. Vanaema praadis ikka läbikasvanud liha säriseval pannil ja mõni tükk sai sellest näpatud ka enne kui see toidu sisse jõudis. Parim osa sellest oli krõbe kamar, mida mõnus nosida oli. Suu hakkab siiani vett jooksma, kui sellele mõtlen. Mmm... 

Vaja läheb:

1,3 kg sea ribiliha
0,5 l punast veini
soola
pipart
sibulat
küüslauku
ca 1 l vett
2 Maggi Kostilja puljongikuubikut

Pese liha.
Hõõru liha kõik küljed soola ja pipraga.
Pruunista liha kõiki külgi kuumal pannil.
Aseta liha ahjuvormi kamar peale.




Lisa juurde sibulad, küüslaugud, vedelik, puljongikuubikud.
Vaata, et vedelik ei ulatuks kamarani, muidu jääd krõbedast kamarast ilma.
Hauta liha 210 kraadi juures 4-5 tundi. 
Vajadusel lisa vahepeal vett.
Serveeri kuumalt.




Kommentaarid

Populaarsed postitused