Osso buco

Sellel nädalavahetusel sai taaskord proovitud midagi Itaaliast, mida juba mõnda aega proovida olen tahtnud. Seekordseks valikuks osutus "Osso bucco" ehk pajaroog vasikakoodist, mida pikka aega hautatakse, et liha koodi küljest lahti tuleks ja roa parimaks osaks on väidetavalt koodi kondist tulev luuüdi. Pean tunnistama, et mina veel nii gurmaan ei ole, et see mulle maitsenud oleks, kuna rasva, peki ja veel millegi sarnase maitse, ei tundunud mulle kohe üldse mitte apetiitne olevat, aga eks igaüks otsustab ise. Küll aga oli imemaitsev liha ise ja selle juurde käivad köögiviljad ja vedelik. Tõesti väga mõnus.
    

"Osso bucco" ehk "Pajaroog vasikakoodist" (veebruar 2014)

Retsepti valisin blogist Ise tehtud. Hästi tehtud. Mugandasin retsepti veidi vastavalt oma maitsele ja kodus leiduvale ning tulemus tuli imemaitsev.

Vaja läheb:

500 g vasikakoote koos õõnesluuga
üks keskmine sibul
üks porgand
paar sellerivart
paar lusikatäit tomatikastet
1 tassitäis valget kuiva veini
4 tassitäit veise- või kanapuljongit

rosmariini ja tüümiani
paar loorberilehte ja nelki

paar küüslauguküünt

Patsuta liha majapidamispaberiga kuivaks, et liha pruunistuks pannil haudumise asemel. 
Maitsesta soola ja pipraga, veereta jahus (raputa üleliigne jahu ära) 
ning prae pannil või pajas oliiviõlis keskmisel kuumusel liha mõlemalt poolt ca 6-8 minutit. 
Tõsta liha kõrvale.
Haki porgand, sibul ja seller peeneks ning pruunista paar minutit samal pannil.

Lisa veidi soola ja pipart. 
Lisa tomatikaste, hauta minut-paar, siis vein ja hauta seni, kuni vedelik on veidi aurustunud (paar minutit). 
Lõpuks lisa puljong ning maitseained. 
Samale pannile aseta ka lihatükid. 
Kui küpsetada pajarooga samal pannil, siis kata pann kas fooliumi või kuumuskindla kaanega ja aseta eelsoendatud ahju 180-200 kraadi juurde. 
Mina tõstsin oma roa haudepotti ümber ja panin sellega ahju. 
Lase küpseda vähemalt 1,5 tundi, mõned korrad keera liha pajas ümber, et liha kuivale ei jääks.
Võta pada välja, puista peale hakitud peterselli. 

Kindlasti lisa serveerimisel lihale juurde ka pajaroa vedelikku, mis on hästi meeldiva intensiivse maitsega.





Kommentaarid

Populaarsed postitused