Hernepihvid

Hernepihvid (aprill 2014)


Kuna Terje oma blogis nendele pihvidele reklaami tegi, siis mõtlesin, et proovin neid ka teha. Asendasin ainult tavalised herned konserveeritud kikerhernestega, kuna tahtsin pihve kohe teha. Pihvidele õnnestus mul liiga palju vett panna, seega oli pannile pandav mass pigem vedelavõitu ja puljongipulbrit mul kodus ka ei olnud, seega kasutasin ohtralt oma lemmik kotletimaitseainet. Hmm... Ütleme nii, et pihvidel polnud viga, aga et ma just pühapäeva hommikul ärkaksin ja kohe mõtleksin, et küll tahaks hernepihve, seda just ei ole. :) Sellegipoolest soovitan neid proovida, sest tegemist on päris põnevate leiutistega, ning erinevate ürtidega annab kindlasti pihvidele ka põnevat maitset anda. 


Vaja läheb:


250 g kuivatatud kollaseid poolikuid herneid (1 purk konserveeritud kikerherneid)
5-6 spl (täistera)jahu
2-4 mugulsibulat
puljongipulbrit
ürte ja maitseaineid
õli praadimiseks
umbes 150 ml vett


Purusta herned saumiksriga ühtlaseks massiks.
Haki ja prae sibul.
Lisa purustatud hernestele sibul, puljongipulber, natuke jahu, maitseaineid ning umbes pool kruusi vett.
Sega kõik hoolikalt läbi, vormi pihvid ning prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.



Kommentaarid

Populaarsed postitused