Lihavõtted III - Ameerika kohupiimakook
Ameerika kohupiimakook (aprill 2014)
Lihavõteteks tegime lisaks ka, nagu traditsioonid nõuavad, ühe kohupiimakoogi. Üldiselt ma väga suur kohupiimakookide fänn ei ole, kuna tavaliselt nad jäävad kuidagi mittemidagiütlevaks, aga seda ei olnud see kook, minu meeldivaks üllatuseks, kohe üldsegi mitte. Retsept on pärit taaskord raamatust "Nadja koogid 2" Menu Kirjastus, 2012. Seda kooki soovitan soojalt, sest nii maitse kui lihtsuse poolest on minu arvates tegu lausa geniaalse koogiga. Suurimad tänud Nadeždale, et ta selle oma raamatusse pani. :) Kui apelsini koort mitte panna, siis oleks kindlasti tegemist taaskord ühe "tavalise" kohupiimakoogiga, aga kaneeli ja tugeva apelsini maitse segus on midagi, mis tõstab selle koogi metatasandile. Ja mõnus krõbe küpsisepõhi annab muidu pehmele koogi krõmpsuva struktuuri näol lisaväärtust.Põhi:
Vaja läheb:200 g degistiivküpsiseid
100 g võid
Täidis:
Vaja läheb:3 muna
180 g suhkrut
800 g kohupiima
10 g vanillisuhkrut
2 apelsini koor
2 spl jahu
Kate:
Vaja läheb:150 g hapukoort
100 g suhkrut
10g kaneeli
Purusta küpsised, sega võiga.
Pane 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Täidiseks sega kokku kohupiim, suhkur, munad, vanillisuhkur, riivitud apelsinioor ja jahu.
Vala tordipõhjale.
Küpseta 175 kraadi juures 30-40 minutit.
Proovi küpsust tikuga.
Sega hapukoor suhkruga ja kata sellega jahtunud kook.
Raputa peale kaneeli.
Kommentaarid
Postita kommentaar