Šokolaadikoogikesed

Kuna lihavõtted vöö vahel veel märgata olid, siis sellel aastal mõtlesin emadepäevaks midagi lahjemat teha. Samas aga ei tahtnud ka maitseelamusest loobuda ja nii saigi valitud see retsept, mis on pärit raamatust "Figuurisõbralikud küpsetised" OÜ Figuurisõbrad. Retsepti valisin lisaks muule ka sellepärast, et see ei nõudnud rasvata piima, vedelat suhkruasendajat ja mida kõike veel ning pealegi meeldib mu emale šokolaad väga, seega sobis retsept ideaalselt. Nelgipulbrit ma muidugi poest ei leidnud, võtsin hoopis kaks nelgioksa ja peenestasin nad lusikaga. Väherasvase margariini leidsin Maximast. Tulemus oli üle ootuste hea, nelgi maitse polnud liialt domineeriv, kuid andis koogile koos kaneeliga mõnusa vürtsika noodi ning kook maitsest hästi nii glasuuri kui ka ilma glasuurita. Soovitan siiski glasuuri peale panna. :)


Šokolaadikoogikesed (mai 2014)

60 tk (1 tükk 1 ühik)

Tainas:

Vaja läheb:
180 g väherasvast margariini
240 g pruuni suhkrut
2 muna
1 spl kaneeli
veidi nelgipulbrit
50 g šokolaadi
1 tl küpsetuspulbrit
240 g nisujahu
150 g terveid sarapuupähkleid


Glasuur:

200 g tumedat šokolaadi

Vahusta margariin suhkruga, lisa ükshaaval munad, maitsesta kaneeli ja nelgiga.
Riivi šokolaad ning sega küpsetuspulbri ja jahuga.
Lisa koos pähklitega margariinisegusse, sega õrnalt läbi.
Laota tainas sõrmepaksuselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel kõrgusel 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
Lõika kook soojalt 60 tükiks, lase jahtuda.
Kata pealispind sulatatud tumeda šokolaadiga.






Kommentaarid

Populaarsed postitused