Šokolaadi-kirsimuffinid

Šokolaadi-kirsimuffinid


Seda retsepti soovitas mul proovida mu õde, kes leidis selle lehelt Chefkoch.de.  Proovisin siis ära ja tulemus oli täitsa mõnus. Muidu suhteliselt kuivadest muffinitest said mahlased ja kirsised muffinid.


 

12 suur muffinit / tööaeg: umbes 20 minutit / raskusaste: kerge

Vaja läheb:

1 klaas kivideta kirsse
260 g nisujahu
2 1/2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
3 spl kakaopulbrit
3/4 tahvlit šokolaadi  (75 g - 100 g)
2 muna
120 g suhkrut
80 g õli
220 g piima
12 pabervormi
glasuuriks küpsetusšokolaadi (soovi korral)


Nõruta kirsid ja tükelda šokolaad.
Sega kuivained ja hakitud šokolaad.
Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks.
Lisa vähehaaval õli ja piim.
Kui tulemus on siidjas lisa kuivained ning sega kuni tainas taas siidjas on.
Aseta pabervormid muffinivormidesse. 
Aseta iga vormi põhja paar kirssi, kata 2/3 vormist tainaga ja suru sisse veel paar kirssi.
Küpseta muffineid eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 25 minutit.
Soovi korral kata muffinid sulatatud šokolaadiga.






Kommentaarid

Populaarsed postitused