Buddy täidetud paprikad


Buddy täidetud paprikad (juuni 2013)

Nägin seda retsepti TLC saates Kitchen Boss ja mõtlesin, et pean seda retsepti ka ise proovima. Esiteks paelus mind fenkoli ja riivsaia kasutamise mõte ning teiseks meeldis mulle Buddy paprika lõikamise tehnika, kus terve paprika asemel on kasutusel pikupidi pooleks lõigatud paprikad, millest siis nö "laevukesed" moodustuvad. Palju lihtsam täita, kuid toidu välimus ei kannata põrmugi. 

Vaja läheb:

4 keskmist paprikat
1 nael (450g) Itaalia vorsti (kasutasin samas koguses kodust hakkliha)
0,5 tassi aurutatud pikateralist riisi, mida on keedetud 7 min ja loputatud külmas vees kaks korda
0,5 hakitud fenkolit
0,5 hakitud sibulat
0,5 spl hakitud värsket oreganot (kasutasin kuivatatud)
1,5 tassi provolone juustu (kasutasin Atleeti)
1,4 tassi tomatipastat
6 spl riivsaia
oliivõli
soola

Lõika paprikatelt pealsed ning puhasta paprikad seemnetest ja lõika pikupidi pooleks.
Eelsoojenda ahi 180 kraadi juures.
Kuumuta pann ning lisa oliivõli ja pruunista selles hakkliha.
Lisa sibul ja fenkol ning prae kuni nad klaasjaks muutuvad.
Võta pann tulelt ning lase sisul jahtuda.
Kui hakklihasegu on jahtunud vala see kaussi ja lisa riis.
Lisa oregano, juust ja pool tomatipastast.
Sega kõik hästi läbi ja maitsesta vajadusel.
Võta pann või haudepott ja määri selle põhja pool ülejäänud tomatipastast.
Lõika paprikad pikupidi pooleks.
Jaota hakklihasegu võrdselt paprikate vahel.
Aseta paprikad pannile ning vala peale alles jäänud tomatipasta ja raputa peale riivsai.
Küpseta ahjus 30 min.


Kommentaarid

Populaarsed postitused