Kapsalehelasanje


Kapsalehelasanje (aprill 2013)

Tavalise lasanje põhimõttel tehtud roog, aga pastatoode on asendatud kapsaga. Mõnus vaheldus ka näiteks kapsa-hakklihahautisele. Retsept on pärit ajakirjast "Oma maitse" 2012. aasta novembrikuu numbrist.  

Vaja läheb:

1 kapsas
õli
1 sibul
500 g veisehakkliha
tšillit
soola, musta pipart
punet, estragoni, nõmm-liivateed (soovi korral)
400 g purk purustatud tomateid või värskeid tomateid
valget veini


Võta valmis sügav ristkülikukujuline ahjuplaat või pott.
Rebi kapsapea küljest lehed ja aseta ootele.
Prae peeneks hakitud sibul toiduõlis kuldpruuniks, seejärel lisa hakkliha, terav tšilli, musta pipart, punet, estragoni ja nõmm-liivateed ning maitse järgi soola.
Kui liha on läbi praadinud, vala hulka 400g purustatud tomateid või värskeid hakitud tomateid.
Lase kastmel keema minna, keera tuli ära ja anna siis kaane all 10 minutit seista.
Määri ahjuplaat kergelt õliga ja aseta sellele õhuke kiht hakkliha.
Kata see 2 kihi kapsalehtedega.
kanna kapsalehtedele uuesti hakkliha ja jätka samamoodi seni, kuni tooret jätkub.





Kõige peale võiks jääda kapsalehed.
Vala kogu roog kergelt üle valge veiniga ja pane 200-kraadisesse ahju.
Küpseta seni, kuni kapsalehed valmis, kuid kergelt krõmpsud.
Selleks kulub kuskil 1 tund.
Valmis toidule aseta garneeringuks värskeid basiiliku- ja koriandrilehti. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused