Saltimbocca kalkunifileest


Saltimbocca kalkunifileest (august 2013)

Retsept on pärit Rannamõisa kodulehelt. Tegin kunagi sama retsepti oma sünnipäevaks kanalihast ning seekord proovisin kalkunilihaga. Mõlemad tulemused on väga mõnusad, kuid minu arvates oli kanaga lihtsam ümber käia. Kalkuniliha kippus kuidagi käes "katki minema". Retseptis on küll soovitus süüa saltimboccat soojalt, kuid ka külmalt on liha väga maitsev. Salvei on muidugi roa särav täht, mis annab särtsu ja mõnusat maitset.

Vaja läheb:

500 g kana- või kalkunifileed
Prociutto sinki (nii mitu viilu, palju on fileetükke. Võid asendada ka toorsuitsusingiga)
värsket salveid
oliiviõli ja/või võid
sidrunit
soola ja pipart

Lisaks: 
puidust tikke

Lõika kalkunifileest ristikiudu paarisentimeetrise paksusega viilud ja 
vasarda need ca 0,5 cm paksuseks. 
Aseta igale fileele prociutto-viil, nii, et terve külg oleks kaetud. 
Prociuttole aseta salveilehed ja kinnita kolm komponenti tikuga.
Kuumuta pannil õli või õli/või segu. 
Aseta filee, prociuttoga kaetud osa allpool, pannile ning prae mõni minut. 
Samal ajal maitsesta fileed soola ja pipraga. 
Keera fileel teine pool ning prae fileelõik ilusti läbi ja kuldpruuniks. 
Piserda lihale veidi sidrunimahla.
Serveeri meelepärase lisandiga kohe soojalt.



Kommentaarid

Populaarsed postitused