"Djevelske muffins med sjokoladeglasur" ehk Kuratlikud muffinid šokolaadiglasuuriga

"Djevelske muffins med sjokoladeglasur" ehk "Kuratlikud muffinid šokolaadiglasuuriga" 

Kunagi sain sõbrannalt kingiks ühe Norra küpsetusraamatu "Baking. En samling med mer enn 100 grunnleggende oppskrifter." Olen siis aega ja jõudu mööda üritanud sealt ikka midagi küpsetada ja üks sealsetest retseptidest on ka "Djevelske muffins med sjokoladeglasur" ehk siis "Kuratlikud muffinid  šokolaadiglasuuriga". Tegemist tõesti kuratlikult šokolaadiste muffinitega, mida süües nii näpud kui suunurgad kõikidel, nii suurtel kui väikestel, šokolaadiseks said.

18 muffinit


Vaja läheb:


Tainas:
3½ spl pehmet võid (ise kasutasin margariini)
115g pruuni suhkrut
2 suurt muna
115g nisujahu
½ tl põdrasarvesoola (kasutasin samas koguses küpsetuspulbrit)
25g kakaod 1¼ dl hapukoort
  
Glasuur:
125g küpsetusšokolaadi
2 spl suhkrut
1½ dl hapukoort 

Kaunistuseks:
100g küpsetusšokolaadi 
Määri muffinivorm võiga või aseta 18 topeltpaberivormi küpsetusplaadile. 
Sega või, suhkur, muna, jahu, põdrasarvesool ja kakao suures kausis. 
Vahusta kuni saad ühtlase taigna. 
Lisa taignasse hapukoor. 
Vala taigen vormidesse, täites kolmveerand vormist.
Küpseta muffineid eelsoojendatud ahjust 180 kraadi juures 20 min.
Jahuta muffinid, valmistades samal ajal glasuur.
Sulata šokolaad kausis kuuma vee kohal. 
Kui šokolaad on sulanud võta kauss tulelt ja jahuta veidi.
Sega juurde suhkur ja hapukoor ning sega segust ilus glasuur.
Jaota glasuur muffinitele ja aseta külma serveerimiseni. 
Kaunista šokolaadilaastudega, mille saad koorijaga šokolaadi "koorides". 

 

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused