Virsiku-granadilli tort

Virsiku-granadilli tort


Selle retsepti sain oma õe käest, kes omakorda selle ühelt saksakeelselt lehelt leidis. Tegemist on Saksamaal ühe enim levinud pulmatordi retseptiga, mida väikeste variatsioonidega (nt osaliselt vahukoor või toorjuust kohupiimaga asendades) tihti tehakse. Vaadates tordi kirjeldust võiks mõelda, et pole mõtet jännata, kuid uskuge mind ja kõiki minu ning mu õe ja ema tuttavaid, see on seda väärt! Nii õhulist, siidjast, mahedat ja, õigel kaunistamisel (pean tunnistama, et ise ma sinna veel jõudnud ei ole :)), uhket torti annab teist otsida. Soovitan seda tõesti!

Vaja läheb:

1 poest ostetud biskviitpõhi
500 ml granadilli (apelsini) mahla + natuke suhkrut (ca 2 spl)
1 pakk vaniljepudingupulbrit
500 ml vahukoort
1 karp Philadelphia toorjuustu
125 g väherasvast kohupiima
3 spl suhkrut
2 pakki (16 g) vanillisuhkrut
1 purk virsikuid või 2 purki mandariiniviile
2 pakki vahukoorepaksendajat

Lõika biskviitpõhi keskelt pooleks ja aseta pool sellest lahtikäivasse koogivormi, lõikepool üles. 
Lase mahl vaniljepudingupulbri ja suhkruga keema ja jahuta segades, et ei tekiks tükke. 
Vahusta vahukoor, suhkur ja vahukoorepaksendaja tugevaks vahuks. 
Sega eraldi kausis Philadelphia toorjuust ja kohupiim ning lisa lõpuks vahukooresegu. 
Kanna pool segust biskviidile. 
Lõika virsikud kuubikuteks ja lao virsikukuubikud või mandariiniviilud vahukooreseguga kaetud tordipõhjale. 
Lisa ülejäänud vahukooresegu. 
Vala peale jahutatud glasuur. 
Hoia külmas vähemalt 5 tundi (kuni glasuur taheneb). 
Kaunista soovi korral puuviljatükkide ja šokolaadiga.




Sama tort, aga kaunistatud tumeda šokolaadiga

Kommentaarid

Populaarsed postitused