"Gordon Ramsay's Banana Balls" ehk "Gordon Ramsay banaanipallid"

Kanal 11 pealt näitab taaskord Gordon Ramsay kokasaadet. Saate nimi on seekord "Gordon Ramsay's Home Cooking." See mees on ikka täiesti hämmastav. Ta jõuab rohkem teha, kui mina teleka taga istudes jälgida. Paneme sutsu seda ja veidi seda ja natuke seda ja ongi kodune leib valmis koos pardi confit ja mille-feuille-ga. Kuidas? Kuidas? küsin ma. Lihtsalt uskumatu! Pealegi on selles mehes midagi erilist. Ma ei ütleks, et ta just liiga hea välimusega on, mitte et tal midagi just viga oleks, aga näiteks need vaod ta laubal, no ei aitäh.:) Lisaks sellele on mehe suuvärk nagu hullemat sorti meremehe oma. Mäletan, et kunagi oli, vist Austraalias, isegi mingi tema saade ära keelatud, kuna ta kasutas liiga palju vandesõnu ning oldi mures, et see saade lastele vaatamiseks sobilik pole. Selle peale ütles mees, kelle üks sidesõnadest tundub olevat "f...", "F... you!":) Pealegi on tegemist üsna arrogantse tegelasega, kes just eelmise saate episoodis ütles, et ta on maailma parim kokk. Kindlasti on see ka omajagu põhjendatud, kuna teda on pärjatud 15 Michelini tähega, millest 14 on tal jätkuvalt olemas. Seega pole küsimustki, tegemist on andeka kokaga, but still... Ta tundub muuhulgas olevat ka mõnusa huumorisoonega, kui ma oleksin veidi vanem ja tema vallaline, siis... tõenäoliselt mitte midagi, aga mõelda ju võib:) Seekordses episoodis tegi Gordon muuhulgas ka banaanipalle. Neid proovisin siis ka mina teha ja uskuge mind, tegemist on täiesti sõltuvust tekitava kraamiga, eriti kui pallid veel soojad on. Mmm... Figuuri-, kaalu-, talje- ja kõige muu sõbrad, jälgijad ja hoidjad vaadake palun mujale, see retsept ei ole teile. :)

"Gordon Ramsay's Banana Balls" ehk "Gordon Ramsay banaanipallid" (juuli 2014)


12-16 tk

Vaja läheb:

125 g jahu 
1 spl küpsetuspulbrit
75 g suhkrut
25 g kookoshelbeid
1 laimi koor
näpuotsatäis soola
4 banaani (ca 400 g)
frittimiseks taimeõli

Sõelu jahu sügavasse kaussi.
Sega juurde suhkur, kookoshelbed, küpsetuspulber, laimi koor ja sool. 
Vajuta banaanid kahvliga pudruks.
Sega banaanid kuivainete juurde ning sega kuni segu on korralikult läbi segatud.
Kata tainas toidukilega ning lase külmas taheneda 15 minutit.

Vala suurde potti 3/4 jagu õli ning kuumuta 180 kraadini või kuni õlisse pandud saiatükk särisema hakkab ning 30 sekundiga kuldseks muutub. 
Kasutades supilusikat, lase 4 või 5 supilusikatäit tainast ettevaatlikult kuuma õlisse ning friti 2-3 minutit, kuni pallid on mõlemalt poolt kuldpruunid ja läbi küpsenud.
Tõsta pallid vahukulbiga välja ja aseta köögipaberile nõrguma. 
Korda tegevust kuni tainas otsa saab.
Serveeri kuumalt ning raputa peale veidi suhkrut.







Kommentaarid

Populaarsed postitused